Følg oss på:
Filterer etter:

Urfolksmassakre i Peru

Meir enn 30 peruanarar med urfolksbakgrunn er drepne i samanstøt med politiet. Urfolksgruppene demonstrerar mot liberalisering av ressursforvaltninga.

Cuba inn i varmen

Cuba kan bli tatt inn igjen i Organisasjonen av amerikanske stater. Men om de vil, det er en helt annen sak.

USAID-finansiert separatisme

Nye dokumenter avslørar at USAID har investert meir enn 97 millionar dollar i separatistprosjekt i Bolivia sidan 2002.

Tidligere ministre mot Fujimori

Peruansk rettssystem har tilståelser fra tre forhenværende ministre, noe som styrker korrupsjonsanklagene mot tidligere president Alberto Fujimori.

- Endringene starter nå

Mauricio Funes er tatt i ed som president i El Salvador. Han har nå forpliktet seg til å sette igang prosesser for strukturelle endringer - som skal komme folket til gode.

Meksikansk globaliseringskritikk

Mexcio har en av de største tegneseriebransjene i Latin-Amerika. Blant de klassiske satireseriene er La Familia Burrón, skapt av Gabriel Vargas i 1948.

Spansk domstol gjenåper jesuitt-saken

Professor Ignacio Ellacuría, fem kolleger og to medarbeidere ble drept av den salvadoranske hæren i 1989 på grunn av deres politiske engasjement. Nå vil en spansk domstol gjenåpne saken.

- Må respektere hverandre

President Evo Morales ønsker gjensidig respekt og mer dialog mellom Bolivia og USA, men understreker samtidig at landet i nord ikke bør blande seg i Bolivias indre anliggender.

Drapet på Rosenberg del 2

Luis Mendizábal distribuerte videotestamentet til den drepte advokaten Rodrigo Rosenberg. Videoen har skapt en politisk krise i Guatemala, ettersom Rosenberg påstår at regjeringen står bak drapet.