Følg oss på:
Nyhetsarkiv
Filterer etter:
Emne

Allmøte 2021

Årets Allmøte går av stabelen mellom 26-28.februar. Det blir en helg fylt av spennende faglig påfyll, interessante diskusjoner og hyggelig digitalt samvær!
Foto: Wikipedia

Foto: Wikipedia

Nasjonal streik i Peru

Jordbruksarbeidere har gått til nasjonal streik i Peru mot en ny arbeidsmiljølov og for å forsvare sine arbeidsvilkår. Så langt er fem mennesker blitt drept.
Foto: Ingrid Løken

Foto: Ingrid Løken

De usynlige klimaflyktningene

Fattige bønder i de peruanske Andesfjellene opplever klimaendringene på kroppen. Jordbruket er svekket og den rurale befolkningen må flytte til storbyene. De gradvise konsekvensene av klimaendringene påvirker mer enn mange tror. Er dette usynlige klimaflyktninger som ikke får den helt nødvendige oppmerksomheten for å unngå fatale konsekvenser?
Foto: Nyleg planta eukalyptus.

Foto: Nyleg planta eukalyptus.

Norge, en enøyd banditt i Colombia?

Juletips fra LAG

Vi går mot en litt annerledes jul enn vi pleier, og da kan det være greit å ta med seg både lese-, lytte- og tittestoff inn i høytiden. Vi har samlet sammen noen godbiter fra og om Latin-Amerika.

Bekymringsbrev: tre sosiale ledere arrestert i Colombia

Norsk Folkehjelp og Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG) sendte onsdag et bekymringsbrev til UD og den norske ambassaden i Colombia angående de nylige arrestasjonene av Robert Daza, Teófilo Acuña og Adelso Gallo fra bondeorganisasjonen CNA.
Foto: @Brendabarrueta/Instagram

Foto: @Brendabarrueta/Instagram

Vil Peru gå i Chiles fotspor?

I et land som har hatt fire presidenter siden 2016, hvor tre av dem var i løpet av en uke i november og korrupsjonsskandaler i fleng, skjønner man at det finnes en del å rydde opp i. Heldigvis var det noen som tok tak og sa “nok er nok”, med demonstrasjoner som endte opp i oppsigelsen av kuppmakeren Manuel Merino etter bare seks dager som president. Likevel er det mye som gjenstår i Peru.