Gjennom Latin-Amerikagruppenes brigadeprosjekt mottar vi hvert år seks latinamerikanske aktivister i Norge. Gjennom en serie intervjuer vil vi presentere disse seks og noen av erfaringene de har med seg fra sine organisasjoner. Dette er Juan Pablo fra Colombia.
Colombianske medier melder i dag om at forhandlingene om en fredsavtale mellom den colombianske regjeringa og geriljaorganisasjonen FARC-EP nå er avslutta. Det betyr at en historisk fredsavtale er klar for signering – og en 50 år gammel væpna konflikt nærmer seg slutten.
Gjennom Latin-Amerikagruppenes utvekslingsprogram mottar vi hvert år seks latinamerikanske aktivister i Norge. Gjennom en serie intervjuer vil vi presentere disse seks og noen av erfaringene de har med seg fra sine organisasjoner. Dette er Doris fra Guatemala.
Gjennom Latin-Amerikagruppenes utvekslingsprogram mottar vi hvert år seks Latin-Amerikanske aktivister i Norge. Gjennom en serie intervjuer vil vi presentere disse seks og noen av erfaringene de har med seg fra sine organisasjoner. Først ut er Angelica fra Guatemala.
Foto: Veien inn til Bento Rodrigues er ødelagt og det er fremdeles ikke mulig å nå landsbyen fra denne siden. Fremdeles renner det gruveavfall ned dalen. Samarcos forsøk på å bygge diker har ikke fungert, og de blir nå bøtelagt for hver dag med lekkasjer. (Fabio Nascimento)
Over 600 kilometer elv ble lagt død og 19 mennesker omkom i den verste gruveulykka i Brasils historie. Samtidig fortsetter Norge å investere i de ansvarlige gruveselskapene.
Mange mapuchesamfunn samler seg i motstand mot Statkraft som som planlegger byggingen av et vannkraftverk i deres hellige område uten å ha oppnådd fritt, informert forhåndssamtykke. Dette siste av en lang rekke overgrep som har blitt gjort mot denne urfolksgruppen i deres leveområder. Latin-Amerikagruppene stiller seg bak mapuchenes støttenettverk i dette brevet til ledelsen i Statkraft.
Arrestasjonen av Milagro Sala, lederen for urfolksorganisasjonen Tupac Amaru, har vært en av toppsakene i argentinske medier i 2016. Hendelsen er ikke bare politisk kontroversiell, men gir også liv i debatten om kriminalisering av sosialt opprør.
På tross av trygg reise og visumgaranti, møter flyktninger fra Syria et hardt arbeidsmarked og en usikker tilværelse i Brasil. Nå hjelpes de av husokkupanter.