Vivos se los llevaron - vivos los queremos! Levende ble de tatt fra oss - levende vil vi ha dem tilbake! Nos faltan 43 - 43 av oss mangler! I fem år har ropene gitt gjenklang i Mexico og i hele verden. I fem år har den mexicanske staten gjort alt de kan for å legge lokk på hva som egentlig skjedde natten 26. september 2014, da 43 studenter fra Ayotzinapa ble forsvunnet. I fem år har familier, overlevende, medstudenter og aktivister blitt frarøvet sin rett til sannhet og rettferdighet.
Resultatene etter primærvalget i Argentina (PASO), som fant sted 11 august, avdekket en bred misnøye med Mauricio Macri sin administrasjon og viste at mulighetene er store for en gjenforening av politiske kretser mer kritiske til neoliberalisme
I juni var det 10 år siden statskuppet i Honduras. I dag er landet et fullverdig narko-diktatur. Sittende president, Juan Orlando Hernandez (JOH), ble ulovlig gjeninnsatt i 2018, i direkte brudd på grunnloven. Militæret har stor makt, narkohandelen når de høyeste politiske nivåer og korrupsjonen gjennomsyrer systemet.
Argentinske aktivister og menneskerettighetsgrupper overrasket verden tidligere i år med sin kamp for å gjøre abort lovlig og tilgjengelig for alle kvinner som måtte ønske det.
Jimmy Morales’ etterfølger vant søndagens valg. Alejandro Giammattei, som har vært involvert i en av Guatemalas største fengselmassakre, vil sikre makten til alliansen mellom militære og forretningsfolk som har styrt landet siden 2015.
Fellesferien har kommet, men fortvil ikke! Her får du LAGs feriepakke: en samling av filmer, tv-serier, podcast og litt mer, skreddersydd for dem som vil unngå Latin-Amerikaabstinenser i sommerferien.
I dag markeres ti år etter militærkuppet i Honduras. Dagens situasjon utgjør den største menneskerettighetskrisen på kontinentet. Politisk vold, krenkelse av de mest grunnleggende rettigheter, fattigdom, narkotika og korrupsjon finnes over hele landet. Mens kuppmakerne beholder makten har folk tatt til gatene og kjemper for demokratiet.
Norsk Folkehjelp, Flyktninghjelpen, Caritas, Utviklingsfondet, Det norske menneskerettighetsfond, Fokus, PBI og LAG er bekymret for regjeringens ekstreme voldsbruk mot de siste månedenes protester. Det er nødvendig med et internasjonalt press for å stoppe den politiske volden i dette landet, skriver de i brevet.