En streik ledet av fagforeninger og studentorganisasjoner i Colombia ble på kort tid til landets største protester på 40 år. Mens landets regjering svarer med vold, vokser folkets mobilisering. Bildene fra gatene viser at Colombia er fullstendig endret etter fredsavtalen med FARC fra 2016.
Det koker i Latin-Amerika og derfor trenger LAG flere medlemmer. Det medlemmet som verver flest nye medlemmer, vinner lørdags abonnement på Klassekampen i seks måneder (papir og digital).
Latin-Amerikagruppene i Norge krever at den norske regjering fordømmer statskuppet i Bolivia og USAs påviste innblanding. Norge må ta avstand fra overgrep mot tilhengere av Morales, folkevalgte og urfolk, og bør støtte Mexicos arbeid for å få internasjonale organer som OAS og FN til å kreve at konstitusjonell orden må gjenopprettes og at landets folkevalgte president må gjeninnsettes.
Situasjonen i Bolivia er kritisk og uoversiktlig. Siden valget 20. oktober har 10 personer blitt drept, og LAG er bekymret for sikkerhetssituasjonen til grasrotorganisasjoner i landet. Mediedekningen av situasjonen later til å polarisere diskusjonen. LAG tipser derfor om disse to artiklene, som gir en gjennomgang av hendelsesforløp og en analyse fra venstresiden som forsøker å gjøre rede for situasjonens bakgrunn.
Bolivias president Evo Morales oppsigelse er resultat av et kupp, ledet av opposisjonsledere og militæret. LAG fordømmer dette kuppet, som har resultert i vold mot kvinner og urfolk over hele Bolivia , i dagene etter valget 20. oktober.
Latin-Amerikagruppene i Oslo og Bergen ønsker å informere det internasjonale samfunnet, politiske partier, organisasjoner som beskytter menneskerettigheter, om at det foregår et forsøk på statskupp av Evo Morales` regjering i Bolivia