Nesten all internasjonal hjelp etter jordskjelvet kanaliseres gjennom de over 10 000 NGOene som jobber på Haiti. Dette er ikke problemfritt i gjenoppbyggingen av landet.
Etter å ha anklaget Chavez for å ha beordret skudd mot demonstranter under statskuppet i 2002 siktes lederen av opposisjonskanalen Globovision nå for brudd på venezuelansk lov.
15. mars 2009 var en historisk dag for både El Salvador og FMLN. 20 år med høyrepartiet ARENA i regjering og utallige år med militære regimer ser sannsynligvis sin siste dag, og Maurio Funes fra FMLN tar over som president. Men veien frem til regjeringsmakten har vært hard og lang.
Norge har signert frihandelsavtale med Colombia. Fagrørsla, urfolksorganisasjonane, bonderørsla og ei rekkje menneskerettsorganisasjonar i Colombia meiner at avtala vil forverre situasjonen når det gjeld menneskerettar, arbeidstakarrettar, miljø og internt fordrevne.
Et hundretalls latinamerikanske organisasjoner krever bedre styring når den Interamerikanske Utviklingsbanken (IDB) nå får sin største kapitaløkning noensinne.
Meksikanske og norske fagforeninger går sammen om å kreve at Oljefondet trekker seg ut av gruveselskapet Grupo Mexico, på grunn av brudd mot arbeidsrettigheter og miljø.
I sin tredje rapport publiserer en menneskerettighetsorganisasjon i Honduras en liste over 43 personer som er drept med politiske motiver siden kuppet i juni.
Statistisk sentralbyrå i Venezuela rapporterer at fattigdommen i landet har sunket fra 70 til 23,8%. Venezuela har dermed Latin-Amerikas laveste Gini-indeks i 2009.