Tidligere diktator i Panama, Manuel Noriega, er på plass i fengsel i hjemlandet etter å ha sonet 20 år i USA og Franskrike. Hans kritikere og ofre møtte opp for å vise sin avsky.
Mulighetene for restitusjon er små for ofrene i Colombia. Det nasjonale rrettsystemet er svakt og undergraves stadig, og colombianske jurister fortsetter å være ofre for vold og trusler.
Zapatistene blir til stadighet nektet selvstyre, fredelige mobiliseringer og å dyrke sin egen jord. Mexicanske myndigheter prioriterer heller rask fortjeneste og handel med USA.
President Ollanta Humala har erklært en 60-dagers unntakstilstand i den nordligste regionen av Peru etter flere voldelige demonstrasjoner mot et omstridt gull- og kobbergruveprosjekt. Befolkningen i området frykter at gruvedriften skal ødlegge vannforsyningen deres.
En så iherdig motstand som Honduras' befolkning har vist etter kuppet, hadde vært umulig uten ungdommens pågangsmot. Artikkelen er fra LAGs tidsskrift LatinAmerika.
Tusenvis av mennesker demonstrerte torsdag mot en økt privatisering av høyere utdanning. Over hele Latin-Amerika gikk folk ut i gatene for å kjempe for retten til utdanning for alle.
Den brasilianske kongressen og senatet har godkjent en ny lov som åpner for avskoging i enorme områder i Amazonas. Nå står og faller den endelige avgjørelsen på president Dilma.
De siste ti årene har nesten hundre journalister i Mexico og Honduras.
Mange skrev om organisert kriminalitet, brudd på menneskerettigheter og sosiale bevegelser.
Det unike økosystemet i Chihuahuanørkenen i Mexico står i fare for å bli ødelagt. Myndighetene er mer opptatt av å bruke vannkilden i industrielt jordbruk.