Solidaritet: Samer og Mapuche

– Samer og andre i Norden burde vise større engasjement for å få slutt på overgrepene som mapuchefolket i Chile i Sør-Amerika opplever, uttaler en av lederne for Alta-aksjonen.

Chilenske myndigheter til Norge for å lære

Flere Mapucheindianere i Chile har blitt fengslet etter fredelige demonstrasjoner i det siste. Over hele verden demonstreres det mot overgrepene. Nå melder NRK Sápmi at chilenske påtalemyndigheter skal besøke sametinget for å lære å forebygge konflikter mellom staten og landets urfolk.

– Det virker som internasjonalt press har gjort at chilenske myndigheter må reagere og gjøre noe med de rettssakene som mapuchefolket blir utsatt for, der de fortsatt bruker antiterrorlovene mot mapuchene, sier Maria Esperidion, som er en av lederne i Komiteen for mapuchenes rettigheter i Oslo.

Les saken fra NRK Sápmi her.

Solidaritet mellom samer og Mapuche

Også en av lederne for Alta-aksjonen på 70-tallet, Tore Bongo, er engasjert for Mapuchenes rettigheter.

– Samer og andre i Norden burde vise større engasjement for å få slutt på overgrepene som mapuchefolket i Chile i Sør-Amerika opplever, uttaler han til NRK.

Les saken her.

 

Under Latin-Amerikauka arrangerer LAG møte om urfolksbevegelser, blant annet om Mapuche, i Oslo. Se hele programmet for Latin-Amerikauka her.

Latin-Amerikagruppene/NRK Sapmi
Land
Tags