Følg oss på:
Filterer etter:

Tre tiår med straffefrihet i Guatemala!

172 ofre begraves på Guatemalas minnedag for tvungen forsvinning

LAG delegasjon på befaring ved Alunorte

I forrige uke ga næringsminister Torbjørn Røe Isaksen en skuffende passiv redegjørelse om Hydro-saken hvor eneste kilde var Hydro. I går var saken oppe i Stortinget. Latin-Amerikagruppene har denne uken en delegasjon i Barcarena, Pará, for å høre andres stemmer og få bedre innsikt i hva som skjer på Alunorte-anlegget og i områdene rundt.

Amnestilov på trappene i Guatemala

Guatemala er i en krisesituasjon etter vulkanutbruddet, noe politikerne utnytter for å endre Forsoningsloven fra 1996. Lovforslaget fratar ethvert strafferettslig ansvar for de grove menneskerettighetsforbrytelsene begått under landets væpnede konflikt.

Sosial leder arrestert i Colombia

11 dager før siste runde i presidentvalget i Colombia ble den høyprofilerte sosiale lederen Julian Andres Gil Reyes arrestert foran kontoret sitt i Bogota. Julian er daglig leder av Congreso de los Pueblos (CP), som er en del av LAGs nettverksarbeid i Colombia.

Brasil: GMO-prøvekaninen

I januar i år ble ytterlige oppmykning i Brasils lovverk knyttet til genmodifiserte organismer tillatt. Brasil er allerede en av de største GMO-produsentene og flere er nå bekymret for hva denne dereguleringen kan bety for matproduksjonen i landet.

Alternativ ryggsekk og ispinne

Dagliglivet i en okkupasjonsleir i MST består av samhold og organisering, men er en vanskelig tid hvor folk må klare seg med lite under enkle forhold. I okkupasjonsleiren Fidel Castro går dagene med til å høste papaya, bli kjent med de nye insektene og fuglene mens man drømmer om hva man skal gjøre med gjorda når den blir fordelt gjennom jordreformen.

Soyaoppgjør, nå!

Det er på tide med et oppgjør med den absurde jordbrukspolitikken som gjør det mer lønnsomt å fôre husdyra våre med soya fra Brasil, enn å ha dem ute på beite.

2018: ÅRETS PRESIDENTVALG I LATIN-AMERIKA

2018 er et avgjørende år i Latin-Amerika. Fire presidentvalg har allerede funnet sted (Cuba, Costa Rica, Venezuela og Paraguay), mens de resterende fire finner sted i de kommende månedene (Colombia, Mexico, Brasil og Peru).

Dødeleg opprør i Nicaragua

Tekst av Kai Viljar Eidsvik, student i León, Nicaragua og aktivist i Latin-Amerikagruppene i Norge og Silje Hvilsom Kvanvik, solidaritetsbrigadist til Nicaragua i 2013 og aktivist i Latin-Amerikagruppene i Norge.