Følg oss på:
Filterer etter:

Juridisk forfølgelse av gjenvalgt bondeleder

Søndag 11.mars ble fikk bondelederen Alberto Castilla fornyet tillit gjennom kongressvalget i Colombia. Han har fremmet flere lovforslag for å forbedre bønders mulighet til å drive selvbergingsjordbruk. Han har jobbet aktiv mot konsentrasjon av jord og makt i Colombia. Fem dager etter valget ba Riksadvokaten Høyesterett om å starte etterforskning av Senator Alberto Castilla. Riksadvokaten mener å ha bevis for at Senatoren har forbindelser med geriljaen ELN.

Stakkars Hydro

Hydro er inne i sin verste krise på ti år, forteller Hydros konsernsjef til NRK denne uka. Hva har skjedd?

Hydro-kritiker drept

Mandag morgen ble brasilianske Paulo Sérgio Almeida Nascimento (47), drept med fire skudd. Nascimento hadde siden 2017 kjempet for å stoppe utbyggingen av Norsk Hydros deponier i den brasilianske delstaten Pará. Latin-Amerikagruppene i Norge krever at regjeringen sikrer at norske selskapers virksomhet i Latin-Amerika ikke setter lokalbefolkningens liv og helse i fare.

Pronuncuiamiento de solidaridad con la digna lucha del pueblo hondureño, por la democracia y la justicia

El comite noruego de solidaridad con America Latina (LAG) rechazan profundamente la represión contra quienes luchan por el derecho a la democracia y la participación en Honduras

I solidaritet med Guaraní og Kaiowá

Latin-Amerikagruppene i Norge er bekymret for situasjonen til Guarani- og Kaiowa-urfolket i Mato Grosso do Sul i Brasil og deres kamp for å returnere tilbake til sine tradisjonelle områder. Vi mener folkemord er et korrekt uttrykk for hva som skjer i området.

Vi må skape bevissthet rundt svart feminisme i Norge

Kvinnekampen må inkludere alle. Bare sammen, i solidaritet, kan vi bryte ned undertrykkende strukturer verden over, skriver Ninthu Paramalingam i Aftenpostens SiD ;D.

Trekk tilbake sanksjonene mot Venezuela!

Latin-Amerikagruppenes Landsmøte fordømmer på det sterkeste den internasjonal kampanje for ulovlige regimeskift i Venezuela og slutter seg til den internasjonale kampanjen mot sanksjonene.

Solidaritet med folkets verdige kamp for demokrati og rettferdighet i Honduras

Latin-Amerikagruppene i Norge reagerer på undertrykkelsen av de som kjemper for retten til demokrati og deltakelse i Honduras.

NEI til benådning og straffefrihet, solidaritet med det peruanske folk!

​Latin-Amerikagruppene i Norge fordømmer den humanitære benådning av tidligere president Alberto Fujimori. Benådningen ble innvilget av sittende president Pedro Pablo Kuczynski.