Følg oss på:
Filterer etter:

Strukturene som dreper: Fue El Estado

De døde jentene på barnehjemmet i San Jose Pinula er den guatemalanske statens ansvar.
Foto: Skjermdump frå TV2 Nyhetskanalen

Foto: Skjermdump frå TV2 Nyhetskanalen

Uetiske investeringer

I forbindelse med Folkelig domstol var brigadist og LAG-aktivist Sebastian på TV2 Nyhetskanalen og snakka om norske investeringer, blant i eukalyptus-sektoren i Brasil.Vi krever at Oljefondet trekker ut alle investeringer i eukalyptusselskapene Fibria og Suzano, samt Veracel gjennom Stora Enso!

Rettferd og sikkerheit for colombianske aktivistar

I solidaritet med CNA Colombia og dei colombianske sosiale rørslene, krev LAG Norge rettferd og sikkerheit for colombianske aktivistar og menneskerettsforkjemparar.
Foto: Goldman Environmental Prize

Foto: Goldman Environmental Prize

Ett år i straffefrihet for drapet på Berta Cáceres – la oss ikke glemme

Ett år har gått siden Berta Cáceres ble drept. På kvelden 3. mars 2016 tok en gruppe leiemordere ledet av en militær tjenestemann seg inn i huset og tok livet hennes.
Foto: Marcha Das Muljeres Negras, marsj for svarte kvinners rettigheter i Brasil. (Janine Moraes)

Foto: Marcha Das Muljeres Negras, marsj for svarte kvinners rettigheter i Brasil. (Janine Moraes)

8 mars 2017 – støtt opp om den internasjonale kvinnestreiken

Kvinner i hele verden har sett seg lei volden de utsettes for både fysisk, økonomisk og verbalt. Det mobiliseres nå til kvinnestreik i flere latinamerikanske land, som en del av den internasjonale kvinnestreik-bevegelsen. LAG støtter aksjonen og deres krav om kvinners fysiske integritet og rettsikkerhet!

Den folkelege kamp og den nyliberale motoffensiven i Latin-Amerika

Den globale politiske og økonomiske eliten har alltid vore interessert i Latin-Amerika sine resursar. Men venstreorienterte land har forsøkt å hindre denne utplyndringa av kontinentet, og gje sine folk sjølvråderett og rettferdig fordeling av økonomien. Vil desse endringsprosessar framleis halde fram og styrke seg?

Sosial leiar i LAGs samarbeidsorganisasjon CNA drepen i Medellín

Aktivisten Ruth Alicia López Guisao er eit nytt offer i ei lang rekke av drap, trugslar og valdshandlingar mot det colombianske sivilsamfunnet, tre månader etter at fredsavtalen med FARC blei underskriven.

La oss ikke glemme

​Ett år har gått siden Berta Cáceres ble drept. På kvelden 3. mars 2016 tok en gruppe leiemordere ledet av en militær tjenestemann seg inn i huset og tok livet hennes.

Sånn er Guatemala

Refleksjoner om Guatemala etter bortvisningen av Women on Waves