Følg oss på:
Filterer etter:

Ecuador med i ALBA

Sist onsdag kunne Rafael Correa meddele at Ecuador blir medlem i den alternative handelsavtala ALBA. 24. juni blir det toppmøte i Venezuela.

Hyllest til Enrique Mariaca i et historisk energi-politisk perspektiv

I regi av blant andre våre samarbeidsorganisasjoner i La Paz og El Alto, El Observatorio Boliviano de Recursos Naturales og Centro de Estudios y Apoyo al Desarrollo Local, ble det onsdag 3.juni arrangert en hyllest til en av de fremste forkjemperne for forsvaret av de bolivianske olje/gassressursene, ingeniør Enrique Mariaca.

Norsk vasskraft skrinlagt

Planene om vasskraftverk i Guatemala skal vere skrinlagt etter at norske konsulentar vart tatt til fange av lokalbefolkninga.

Urfolksmassakre i Peru

Meir enn 30 peruanarar med urfolksbakgrunn er drepne i samanstøt med politiet. Urfolksgruppene demonstrerar mot liberalisering av ressursforvaltninga.

Cuba inn i varmen

Cuba kan bli tatt inn igjen i Organisasjonen av amerikanske stater. Men om de vil, det er en helt annen sak.

USAID-finansiert separatisme

Nye dokumenter avslørar at USAID har investert meir enn 97 millionar dollar i separatistprosjekt i Bolivia sidan 2002.

Tidligere ministre mot Fujimori

Peruansk rettssystem har tilståelser fra tre forhenværende ministre, noe som styrker korrupsjonsanklagene mot tidligere president Alberto Fujimori.

- Endringene starter nå

Mauricio Funes er tatt i ed som president i El Salvador. Han har nå forpliktet seg til å sette igang prosesser for strukturelle endringer - som skal komme folket til gode.

Meksikansk globaliseringskritikk

Mexcio har en av de største tegneseriebransjene i Latin-Amerika. Blant de klassiske satireseriene er La Familia Burrón, skapt av Gabriel Vargas i 1948.