Følg oss på:
Filterer etter:

Økonomisk tilbakeslag

Finanskrisa har nå fått et solid grep om Brasil. 800 000 arbeidere mista jobbene sine mellom oktober og januar, og da er ikke den uformelle sektoren tatt med i beregninga.

Cubas olje frister USA

Slutten på USAs handelssanksjoner av Cuba kan ligge gravlagt under lag med stein og sjøvann i Mexico-gulfen.

Motsetninger rundt ny gruvelov

Guatemala har i dag en generøs gruvelov som gir transnasjonale selskaper unike muligheter i landet. Opposisjonspolitiker Rosa María de Frade jobber for å fremme nytt lovforslag.

Vil fortsette protestene

Urfolk i Peru jobber nå med å utarbeide lister over døde og savnede etter det blodige sammenstøtet med politiet. Og de akter å fortsette protestene.

Bekymringsmelding

Sammen med en rekke organisasjoner og enkeltpersoner sender LAG brev til den norske regjering og Stortinget hvor det uttrykkes stor bekymring for de siste dagers hendelser i Peru, og med krav om at FN og OAS må undersøke omstendighetene.

Biodrivstoff til besvær

Stolt proklamerer Colombias regjering at landet er Latin-Amerikas nest største biodiesel- og etanolprodusent. Langt fra alle deler denne entusiasmen.

Urfolksleiar søkjer tilflukt

Urfolksleiaren Alberto Pizango har søkt tilflukt på den nicaraguanske ambassade i Peru. Pizango står på president Garcia si "wanted" liste etter helgas opprør.

Ecuador med i ALBA

Sist onsdag kunne Rafael Correa meddele at Ecuador blir medlem i den alternative handelsavtala ALBA. 24. juni blir det toppmøte i Venezuela.

Hyllest til Enrique Mariaca i et historisk energi-politisk perspektiv

I regi av blant andre våre samarbeidsorganisasjoner i La Paz og El Alto, El Observatorio Boliviano de Recursos Naturales og Centro de Estudios y Apoyo al Desarrollo Local, ble det onsdag 3.juni arrangert en hyllest til en av de fremste forkjemperne for forsvaret av de bolivianske olje/gassressursene, ingeniør Enrique Mariaca.