Følg oss på:
Filterer etter:

Zelaya måtte snu

Den styrtede presidenten fikk ikke landet i Honduras som planlagt. Blodige sammenstøt på flyplassen.

Calderon tapte valget

Calderon tapte søndagens valg og PRI vil danne ny regjering. Valdeltakelsen var imidlertid ikke høyere enn 43 prosent.

Kuppmakerne viser ingen nåde

Interrimregjeringen i Honduras svarte de fredelige demonstrasjonene med skarpe skyts søndag. En halv million mennesker hadde samlet seg på flyplassen for å ønske president Zelaya velkommen hjem.

Får følge med hjem

Zelaya får følge av generalsekretæren i OAS og den argentinske presidenten når han i dag drar hjem til Honduras. Kuppmakerne truer med å arrestere presidenten om han vender tilbake.

Frykt for kuppbølge

Kuppet på president Zelaya i Honduras må fordømmes på internasjonalt nivå. Uten klare internasjonale signaler er regionen utsatt for en dominoeffekt.

Europeisk nettverksmøte

19-21. juni samla europeiske solidaritetsorganisasjonar seg i Amsterdam for å diskutere korleis ein kan drive felles solidaritetsarbeid overfor det venezuelanske folk. LAG var tilstades. Les rapporten her.

God sommar!

LAG ynskjer alle ein rektig fin sommar. Nettsidene vil dessverre ikkje bli oppdatert i fellesferien. Alle kan imidllertid glede seg til nyhende og analyser i august.

LAG krever bistandsstopp

LAG sendte tirsdag et brev til UD med krav om bistandsstopp til den illegitime regjeringen i Honduras. En rekke land og FN fordømmer det ulovlige kuppet. Nå må Norge følge opp med å trekke bistandsstøtten.

Nekter å gå av

Interrimpresident Roberto Micheletti som den honduranske kongressen satte inn etter kuppet søndag, nekter å gå av til tross for sterkt press i Honduras og internasjonalt.