Nyhetsarkiv
Filterer etter:
Emne

Gull og global grådighet

Sør-Amerika er i dag den verdensdelen det er mest gruvedrift, multinasjonale selskaper råder fritt, mens landet og folket lider.

Nei til bygging av monsterdemning

Tirsdag marsjerte hundrevis av indianere gjennom regjeringskvartalet i Brasilia. De demonstrerte mot byggingen av vannkraftprosjektet Belo Monte.

Klarar Haiti seg best sjølv?

Energi basert på solkraft kan bli framtida for Haiti, men står bistanddindustrien i vegen?

Kokakampanje

Grasrotorganisasjonane i Bolivia samlast framfor den amerikanske ambassaden i protest mot USA sin manglande vilje til å legalisere kokabladet i FN.

Kvinnene som vever fred

Kolombianske myndigheter hevder at det ikke lenger finnes paramilitære grupper. Men flere illegale væpnede grupper sprer frykt i dag. Kvinnene i La Guajira nekter å gi etter.

Bjelken i Civitas øye

Civitas Bård Larsen tukter SV for gamle synder, mens høyresida hyller dagens latinamerikanske diktatorspirer.

Latin-Amerika utfordrer det etablerte

Sosiale, politiske og økonomiske endringsprosesser drevet fram av sosiale bevegelser dominerer det latinamerikanske kontinentet. Ecuador framstår som et lokomotiv innenfor disse endringene.

Regional integrering - ALBA

- Med ALBA driver vi praksis, ikke teori, sier Venezuelas president Hugo Chávez. Hva ligger bak det latinamerikanske handelssamarbeidet som er tuftet på motstand mot kapitalismen, og som har bærekraftig utvikling og utjevning av sosiale forskjeller som mål?

Ecuador søker stabilitet i arbeidslivet – arbeid gir utvikling

Etter 25 år med liberalisering og stadig svekkelse av arbeidslovgivningen var 70 % av alle ansettelser i Ecuador på deltid. Det hindret forsøk på sosial utjevning og regjeringen Correa var nødt til å ta grep.