Etter to uker med massive protester, ble den guatemalske visepresidentens avgang annonsert. Visepresidenten er anklaget for å stå i sentrum av et omfattende korrupsjonsnettverk.
Reportasjen “Noruega non grata” i siste utgave av Bistandsaktuelt ønsker å skape debatt om norsk bistand i konfliktsituasjoner der næringslivet er involvert.Reportasjen mangler en avgjørende redegjørelse rundt konflikten og den konteksten den utspiller seg i. Den unnlater dermed å problematisere hvilket belegg selskapet har for de påstandene som legger grunnlaget for debatten Bistandsaktuelt forsøker å fremme. Cementos Progreso er dermed et dårlig prakteksempel for å sparke i gang en seriøs debatt om næringsliv, rettighetskamp og utvikling.
Over 38 millioner mennesker er på flukt i eget land på grunn av konflikt eller vold. Langvarig konflikt bidrar i stor grad til det høye tallet, og Colombia er et klart eksempel på dette med over 6 millioner internt fordrevne.
Chiles president Michelle Bachelet vil i løpet av de neste 72 timene gjøre endringer i Kabinettet. Historisk lav oppslutning og korrupsjonsskandaler, sammen med dagens annonsering, kan tyde på at store politiske endringer er i ferd med å skje.
Vi må sikre at vårt lands fremtid ikke er bygget på miljøskade og ødeleggelse av menneskers livskvalitet i resten av verden. Hvis ikke er uttrekk eneste alternativ.
Tusenvis av guatemalanere samlet seg i helgen utenfor presidentpalasset for å kreve regjeringens avgang etter nok en skandale. Korrupsjon, straffefrihet, vold og undertrykkelse kommer stadig til overflaten. Nok er nok!
Honduras, Colombia og Brasil er dei landa i verda der det er farlegast å vere miljøaktivist. Totalt blei 66 aktivistar drepne i desse landa i fjor, ifølgje Global Witness.
Hva hjelper det om Norge sitter på en pengehaug, hvis vi samtidig bidrar til naturkatastrofer, klimaforandring og miljøødeleggelse? Vi kan ikke sikre vår fremtid gjennom å ødelegge den.