Følg oss på:
Filterer etter:
Foto: Goldman Environmental Prize

Foto: Goldman Environmental Prize

Ett år i straffefrihet for drapet på Berta Cáceres – la oss ikke glemme

Ett år har gått siden Berta Cáceres ble drept. På kvelden 3. mars 2016 tok en gruppe leiemordere ledet av en militær tjenestemann seg inn i huset og tok livet hennes.
Foto: Marcha Das Muljeres Negras, marsj for svarte kvinners rettigheter i Brasil. (Janine Moraes)

Foto: Marcha Das Muljeres Negras, marsj for svarte kvinners rettigheter i Brasil. (Janine Moraes)

8 mars 2017 – støtt opp om den internasjonale kvinnestreiken

Kvinner i hele verden har sett seg lei volden de utsettes for både fysisk, økonomisk og verbalt. Det mobiliseres nå til kvinnestreik i flere latinamerikanske land, som en del av den internasjonale kvinnestreik-bevegelsen. LAG støtter aksjonen og deres krav om kvinners fysiske integritet og rettsikkerhet!

Den folkelege kamp og den nyliberale motoffensiven i Latin-Amerika

Den globale politiske og økonomiske eliten har alltid vore interessert i Latin-Amerika sine resursar. Men venstreorienterte land har forsøkt å hindre denne utplyndringa av kontinentet, og gje sine folk sjølvråderett og rettferdig fordeling av økonomien. Vil desse endringsprosessar framleis halde fram og styrke seg?

Sosial leiar i LAGs samarbeidsorganisasjon CNA drepen i Medellín

Aktivisten Ruth Alicia López Guisao er eit nytt offer i ei lang rekke av drap, trugslar og valdshandlingar mot det colombianske sivilsamfunnet, tre månader etter at fredsavtalen med FARC blei underskriven.

La oss ikke glemme

​Ett år har gått siden Berta Cáceres ble drept. På kvelden 3. mars 2016 tok en gruppe leiemordere ledet av en militær tjenestemann seg inn i huset og tok livet hennes.

Sånn er Guatemala

Refleksjoner om Guatemala etter bortvisningen av Women on Waves
Foto: nunavut/ Flickr

Foto: nunavut/ Flickr

Kriminelle investeringer

Oljerørledning på urfolksterritorier i USA, miljøødeleggende eukalyptusproduksjon i Brasil og vannkraftverk som fordriver lokalbefolkningen er eksempler på prosjekter som bryter med urfolks- og menneskerettigheter med norske penger involvert.
Foto: Atle Andersson, Bergens Tidene

Foto: Atle Andersson, Bergens Tidene

HVORFOR BRUKER NORGE 600 MILLIONER PÅ Å BYGGE ET KRAFTVERK HER I AMAZONAS?

I det lille, søramerikanske landet Guayana er Norge blitt en aktør i striden rundt et planlagt vannkraftverk dypt inne i regnskogen i Amazonas. Et prosjekt der korrupsjonsfrykt, miljøødeleggelser, kostnadssprekk og en omstridt norsk pengeoverføring er noen av stikkordene.

Women on Waves til kai i Guatemala

Militæret i Guatemala forsøker stoppe Women on Waves etter ordre fra president Jimmy Morales