Følg oss på:
Filterer etter:

Solidaritet med folkets verdige kamp for demokrati og rettferdighet i Honduras

Latin-Amerikagruppene i Norge reagerer på undertrykkelsen av de som kjemper for retten til demokrati og deltakelse i Honduras.

NEI til benådning og straffefrihet, solidaritet med det peruanske folk!

​Latin-Amerikagruppene i Norge fordømmer den humanitære benådning av tidligere president Alberto Fujimori. Benådningen ble innvilget av sittende president Pedro Pablo Kuczynski.

Kynismes teater: Ett år etter Colombias president Santos fikk Nobels fredspris

​For ett år siden appellerte vi om nødvendigheten for å stoppe den urasjonelle voldsspiralen i Colombia, og arbeide for forsoning, demokrati og fred.

​ Kampen for demokrati i Mexico

1.juli er det presidentvalg i Mexico. ​LAG ser med stor bekymring på menneskerettighetssituasjonen i Mexico, som kan forverres med Loven for innenrikssikkerhet i forløpet til valget i juli.

Landsmøtet 2018

Ny organisasjonsstruktur ble vedtatt av Landsmøtet. På sensommeren inviteres det til Allmøte.

Mexico- tilleggsinformasjon til politisk analyse

​I Mexico har voldsspiralen og den politisk og økonomisk krise forverret seg under presidentperioden til Enrique Peña Nieto (partiet PRI), fra 2012.
Foto: Jorge Andrés Paparoni

Foto: Jorge Andrés Paparoni

Venezuela - tillegg til politisk analyse

​Verdens medier har de siste årene fokusert på Venezuelas dype økonomiske og sosiale problemer, ved krisemaksimering og fremstilling av at landet er i en katastrofal humanitær krise.

Ecuador- tilleggsinformasjon politisk analyse

Den økonomiske krisen preger Ecuador, men mer enn noe annet har kanskje 2017 vært prenget av politisk konflikt mellom Moreno og Correa.

Argentina- tillegg til politisk analyse

Argentina spiller en sentral og pådrivende rolle i reetablering av den nyliberale modellen på kontinentet. Det er første gang at en åpenbar høyreregjering kommer til makten i landet på demokratisk vis, grunnet en nådeløs kampanje fra landets privateide medier.