Følg oss på:
Filterer etter:

- Endringene starter nå

Mauricio Funes er tatt i ed som president i El Salvador. Han har nå forpliktet seg til å sette igang prosesser for strukturelle endringer - som skal komme folket til gode.

Meksikansk globaliseringskritikk

Mexcio har en av de største tegneseriebransjene i Latin-Amerika. Blant de klassiske satireseriene er La Familia Burrón, skapt av Gabriel Vargas i 1948.

Spansk domstol gjenåper jesuitt-saken

Professor Ignacio Ellacuría, fem kolleger og to medarbeidere ble drept av den salvadoranske hæren i 1989 på grunn av deres politiske engasjement. Nå vil en spansk domstol gjenåpne saken.

- Må respektere hverandre

President Evo Morales ønsker gjensidig respekt og mer dialog mellom Bolivia og USA, men understreker samtidig at landet i nord ikke bør blande seg i Bolivias indre anliggender.

Drapet på Rosenberg del 2

Luis Mendizábal distribuerte videotestamentet til den drepte advokaten Rodrigo Rosenberg. Videoen har skapt en politisk krise i Guatemala, ettersom Rosenberg påstår at regjeringen står bak drapet.

Spent mellom Bolivia og Peru

Bolivia krever å få utlevert tre tidligere ministre som har søkt tilflukt i Peru, anklaget for brudd på menneskerettighetene under den såkalte gasskrigen i 2003. President Alan Garcia nekter å utlevere de tre, og situasjonen mellom de to landene beskrives av bolivianske medier som ”svært spent”.

Uruguay sørger over Benedetti

Poeten og skribenten Mario Benedetti er død. Han etterlater seg mengder med dikt, essays, noveller og romaner fra en karriere som varte i mer enn seks tiår.

Kvinner og mikrokreditt

Mikrobedrifter gjør det gjerne bedre i finanskrisetider fordi de er vant til å møte utfordringer. I Peru øker antallet kvinner som tar opp mikrolån.

Drapet på Rodrigo Rosenberg

Videotestamentet til advokaten Rodrigo Rosenberg har rystet Guatemala. Nok en gang har aktører i guatemalansk politikk klart å trekke allmennhetens oppmerksomhet bort fra presserende problemer som vold, fattigdom, korrupsjon og strukturell diskriminering. President Álvaro Colom (bildet) blir beskyldt for drapet.