Følg oss på:
Filterer etter:

Frykt for kuppbølge

Kuppet på president Zelaya i Honduras må fordømmes på internasjonalt nivå. Uten klare internasjonale signaler er regionen utsatt for en dominoeffekt.

Europeisk nettverksmøte

19-21. juni samla europeiske solidaritetsorganisasjonar seg i Amsterdam for å diskutere korleis ein kan drive felles solidaritetsarbeid overfor det venezuelanske folk. LAG var tilstades. Les rapporten her.

God sommar!

LAG ynskjer alle ein rektig fin sommar. Nettsidene vil dessverre ikkje bli oppdatert i fellesferien. Alle kan imidllertid glede seg til nyhende og analyser i august.

LAG krever bistandsstopp

LAG sendte tirsdag et brev til UD med krav om bistandsstopp til den illegitime regjeringen i Honduras. En rekke land og FN fordømmer det ulovlige kuppet. Nå må Norge følge opp med å trekke bistandsstøtten.

Nekter å gå av

Interrimpresident Roberto Micheletti som den honduranske kongressen satte inn etter kuppet søndag, nekter å gå av til tross for sterkt press i Honduras og internasjonalt.

Bred støtte om den styrtede Zelaya

Verdenssamfunnet slutter rekkene bak Honduras’ avsatte president Manuel Zelaya. Argentinas president og lederen for Organisasjonen av amerikanske stater (OAS) vil følge Zelaya hjem.

Feilaktige fremstillinger

Norske aviser gir feilaktig og unyanserte fremstillinger av kuppet i Honduras. Den demokratisk valgte presidenten Zelaya blir beskyldt for grunnlovstridighet. Feil mener LAG som sendte ut følgende pressemelding.

Opprør mot kuppmakerne

Høyresiden har gjennomført et militærkupp i Honduras, men i gatene øker motstanden. Folk demonstrerer for å få tilbake president Zelaya.

- Minner om 80-tallets junta-kupp

- Vi har fått rapporter om at medlemmene i en av våre samarbeidsorganisasjoner er på flukt etter at militæret har beslaglagt utstyret til radiostasjonen deres, sier styremedlem i LAG Norge, Alberto Valiente Thoresen, til VG.