Følg oss på:
Publikasjoner
Her finner du et utvalg av LAGs publikajoner. Under hver publikasjon vil du få informasjon om publikasjonensformat og eventuel pris om vi har publikasjonene tilgjengelig for salg.

Rapporter

Etikk eller butikk? Norske investeringer i Latin-Amerika

Investeringer får en stadig større plass i den norske utviklingsdiskursen. Men hvordan ivaretar disse investeringene menneskerettigheter, og hvem skaper de utvikling for?  Latin-Amerikagruppene i Norge går norske investeringer i sømmene i denne raporten. 

Pris: gratis + porto
pdf Issuu Ler mer 14504

Den grønne ørkenen

I rapporten Den grønne ørkenen viser LAG hvordan Oljefondet har investert 3,6 milliarder kroner i celluloseselskaper som direkte bidrar til utryddelse av artsmangfold i Brasil. Dette skjer samtidig som Norge i fjor ga over en milliard kroner til vern av brasiliansk regnskog.

Pris: Utsolgt i papirform
Issuu Ler mer 14504

Med menneskerettar som forkleding

I denne pamfletten gir LAG en samla oversikt over de latinamerikanske personene som har gjesta Oslo Freedom Forum fra oppstart i 2009 til årets forum i 2014. Les og la deg engasjere!
pdf Issuu Ler mer

Velferdsvekst i krisetider

Samtidig som finanskrisen lammer Europa og velferd bygges ned, viser latinamerikanske land vilje til statlig styring for å skape arbeidsplasser og velferdstilbud. Fattigdommen synker, antallet med tilgang på helsetjenester øker drastisk, flere barn fullfører skolegangen og færre er arbeidsledige.
Pris: gratis+porto
pdf Issuu Ler mer 14504

Ecuador utfordrer det etablerte

Denne rapporten ser nærmere på fire viktige sosiale, politiske og økonomiske endringsprosesser fra det latinamerikanske kontinentet hvor Ecuadors rolle er sentral.

Pris: gratis,- + porto
Ler mer 14504