Oljerørledning på urfolksterritorier i USA, miljøødeleggende eukalyptusproduksjon i Brasil og vannkraftverk som fordriver lokalbefolkningen er eksempler på prosjekter som bryter med urfolks- og menneskerettigheter med norske penger involvert.
I det lille, søramerikanske landet Guayana er Norge blitt en aktør i striden rundt et planlagt vannkraftverk dypt inne i regnskogen i Amazonas. Et prosjekt der korrupsjonsfrykt, miljøødeleggelser, kostnadssprekk og en omstridt norsk pengeoverføring er noen av stikkordene.
Korleis vil Trump-administrasjonen påvirke migrasjon frå Mellom-Amerika og Mexico til USA? Ingrid Fadnes frå LAG er på Dagsnytt 18 og snakkar om årsakar til migrasjon og om frihandelsavtalen NAFTA.
Kombinasjonen av naiv fredsoptimisme og et storinnrykk av internasjonalt næringsliv er dårlig nytt for den colombianske befolkningen. Jacob Becker Stockfleth, solidaritetsbrigadist i LAG, skriver om norske interesser i fredsprosessen i Colombia på Radikal Portal.
"Å forkaste den udemokratiske opposisjonen, økonomiske krigføringen og USAs innblanding som «konspirasjonsteorier» både underkjenner dokumenterte fakta og at disse faktorene også er en del av forklaringen. Det vitner i beste fall om en snever analyse og vil ikke bidra til økt forståelse av situasjonen i Venezuela." Marianne Gulli fra LAGs arbeidsutvalg har skrevet om Venezuela og kildekritikk i Minerva.
Hva innebærer det å lage en handelsavtale som fungerer for folk, miljø og demokrati? Lucía Alvites fra Folkebevegelsens ALBA og Emiliano Lopez, professor i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Buenos Aires, var begge i Norge i oktober i regi av LAG. I denne podcasten deler de sine tanker om rettferdig og bærekraftig handel.