I fjor ble Lula dømt til ni og et halvt år fengsel for passiv korrupsjon og hvitvasking. Saken dreide seg om en ferieleilighe som han ettersigende skal ha fått renovert fra entreprenørselskapet OAS. Lula mente han var uskyldig og anket. Ankesaken som fant sted 24. januar 2018 endte med en forlengelse av dommen til 12 år. Hva handler dette egentlig om? Er det et resultat av Brasils utrettelige kamp mot korrupte politikere der straffefrihet skal høre historien til? Eller handler det om noe annet?
Forrige lørdag ble Brasils hittil mest populære president, Lula da Silva fengslet. Foran fengselet i Curitiba står Latin-Amerikagruppene i Norge sammen med 53 andre organisasjoner og krever hans frigjøring.
Hanna Hagebø Steffenak i sin svarreplikk til Arne Halvorsen i Stavanger Aftenblad: -Mediene har skapt et bilde av Lula som den store stygge ulven, i forsøk på å legitimere en illegitim rettsprosess.
De takløses bevegelse (MTST) er en nasjonal organisasjon som kjemper for et verdig liv i byen for alle. Gjennom å okkupere urbane områder over korte tidsperioder legger bevegelsen press på myndighetene for å få i gang bygging av sårt trengte boliger.
LAG, FOKUS og PBI lanserer i dag, sammen med 15 andre internasjonale organisasjoner, en rapport som viser at sikkerhetssituasjonen til de som jobber for fred og menneskerettigheter i Colombia er prekær. Dette kommer dager etter at Erna Solberg var på besøk og unnlot å snakke om nettopp dette temaet.
Onsdag 11. april vil det protesteres mot fengslingen av Lula verden over. I Oslo har LAG blant flere tatt initiativ til å samles foran den brasilianske ambassaden kl. 08.00 for å markere vår motstand mot det som skjer i Brasil. Vi vil ikke være med på å legitimere en korrupt regjering som sender Brasils mest populære president gjennom tidene i fengsel. Skal vi tro på et rettssytem i Brasil må ALLE politikerne rettsforfølges, ikke bare de som truer elitens interesser som Lula.
Vann er verdens viktigste ressurs, ingen og ingenting lever uten det. Vann er en fornybar ressurs, men det betyr ikke at den er uten begrensninger. Verdens alternative vannforum er derfor en viktig motvekt til Verdens vannforum for å sikre at vann forblir en rettighet, og ikke en vare.