Følg oss på:
Nyhetsarkiv
Filterer etter:
Emne

Havanajubel for Obama

Millioner av cubanere håper på bedre tider når Obama nå lemper på sanksjonene. Opphevingen kan være første steg mot en slutt på den omstridte handelsblokaden.

Mistanke om attentatforsøk mot Morales

Boliviansk politi får nå hjelp av Interpol i etterforskningen av det som antas å være planer om et attentatforsøk mot president Evo Morales.

Abort - hett valgtema

Chile er et av få land i verden hvor abort er helt ulovlig. Temaet ser ut til å bli hett i forbindelse med presidentvalget i desember.

Dødsfall ved Fredriksen-anlegg

To arbeidere ved John Fredriksens oppdrettsselskap Marine Harvest døde nylig i en arbeidsulykke.

Regnskogens vokter

Marina Silva gikk av som miljøvernminister for å redde Amazonas. Men hun vil ikke at regnskogen skal bli et museum.

Populært seminar om mediadekning

NRK og Aftenposten innrømmer at mediedekninga av Latin-Amerika på langt nær er så god som den bør være. Organisasjons- og forskningsmiljøene i Norge har derfor en svært viktig oppgave med å framskaffe nyansert og kunnskapsbasert informasjon.

Politiske minner fra El Salvador

Halle Jørn Hanssen var ny utenlandssjef i Norsk Folkehjelp da han kom til landet for 17 år siden, rett etter at borgerkrigen var over. Her deler han minner fra et land i kamp.

Lettere hjernevasket?

Norske medier dekker i liten grad Latin-Amerika, og når det først skjer, er det gjerne negativt og preget av stereotypier: Venezuelas president Hugo Chávez er en farlig diktator og Mexico er lite annet enn narkokrig. Er journalistene programmert til å prioritere slik? Anne Karin Sæther har forska på temaet, og deler denne kommentaren med oss.

Ber Clinton om å støtte alle

140 Latin-Amerika-spesialister har i et brev bedt USAs utenriksminister om å overvåke den "skitne kampanjen" som høyrevridde grupperinger i El Salvador står bak.