Torsdagens kuppforsøk i Ecuador tydeliggjør de politiske spenningene i Latin-Amerika. Dette var et reelt kuppforsøk mot den demokratisk valgte presidenten og er svært bekymringsverdig.
UNDP har inngått avtale med Ecuador om å la 20% av landets oljereserver ligge. Dette er det første ikke markedsbaserte initiativet for å hindre CO2-utslipp.
Politisk bruk av kulturell identitet er et tveegget sverd, uansett om det er diskriminerte grupper, fordrevne folkeslag eller undertrykte befolkningsgrupper som gjør det.
Misnøye blandt urfolk og sivilsamfunnet kuliminerte torsdag i en stor demostrasjon i Quito mot en ny vannlov. De mobiliserer til kamp for plurinasjonalitet og naturressurser.
EU har endeleg gått med på tollkutt på bananimport frå Latinamerika. Dermed skyt forhandlingane om frihandelsavtale mellom EU og Peru, Ecuador og Colombia fart.
Når Correa no er inne i sitt fjerde år slit han fortsett med stadige konfrontasjonar med sivilsamfunnsorganisasjonar. Mobiliseirng blant urfolksgrupper og fagrørsla er berre forordet.
Måneden etter kuppforsøket har vært preget av heftige diskusjoner hvorvidt det var et kuppforsøk eller ikke, om President Correa var uansvarlig eller ei og om opposisjonen hadde en finger med i spillet.
Ecuador trekkjer seg ut av frihandelsforhandlingane mellom Ecuador, Peru og Colombia på den eine sida og EU p åden andre. Prioritering av nasjonale vare- og tenestenæringar og ynskje om å følgje opp den nye grunnlova står sentralt.