NRK og Aftenposten innrømmer at mediedekninga av Latin-Amerika på langt nær er så god som den bør være. Organisasjons- og forskningsmiljøene i Norge har derfor en svært viktig oppgave med å framskaffe nyansert og kunnskapsbasert informasjon.
Halle Jørn Hanssen var ny utenlandssjef i Norsk Folkehjelp da han kom til landet for 17 år siden, rett etter at borgerkrigen var over. Her deler han minner fra et land i kamp.
Norske medier dekker i liten grad Latin-Amerika, og når det først skjer, er det gjerne negativt og preget av stereotypier: Venezuelas president Hugo Chávez er en farlig diktator og Mexico er lite annet enn narkokrig. Er journalistene programmert til å prioritere slik? Anne Karin Sæther har forska på temaet, og deler denne kommentaren med oss.
140 Latin-Amerika-spesialister har i et brev bedt USAs utenriksminister om å overvåke den "skitne kampanjen" som høyrevridde grupperinger i El Salvador står bak.
Det ble nylig lansert en kampanje som vil bidra til å sette søkelys på løslatelsen av de 13 fangene som fortsatt sitter inne etter Atenco-/Texcoco-konflikten i Mexico i 2006. Lisa Roth har skrevet denne kommentaren.
- Mediene bidrar ikke til å støtte sivilsamfunnet, de beveger de seg i motsatt retning. Dette sier Rafael Roncagliolo, peruansk sosiolog, journalist og nå valgobservatør i El Salvador.
Norge signerte en omstridt frihandelsavtale med Colombia i november. Nå er Handelskampanjens rapport om avtalen klar, og den er ikke positiv til prosjektet.