Følg oss på:
Filterer etter:
Foto: Eneas De Troya

Foto: Eneas De Troya

Et steg nærmere demokrati i Venezuela?

Venezuela skal avholde parlamentsvalg 6. desember 2020. Nasjonalforsamlingen har spilt en avgjørende rolle i opposisjonen mot Maduro. Internasjonale valgobservatører og deltakelse av opposisjonen i dette valget kan endre landets politiske situasjon.

Politivold og massakre på unge i Colombia

Massive reaksjoner på brutal politivold onsdag kveld, har ført til at politiet skyter og dreper demonstranter i Colombia. Siden onsdag er minst 10 demonstranter drept.

Blir det raudt eller blått i Bolivia?

Kven skal styre Bolivia etter landsfaderen Morales? Vil det sosialistiske partiet halde på makta, eller ynskjer bolivianarane å gå til høgre? Og blir det eigentleg noko val i år, eller vil kuppregimet halde på makta?
Foto: Lisa I. Martinsen

Foto: Lisa I. Martinsen

Latin-Amerikauka 2020

Årets Latin-Amerikauka blir en blanding av digitale og fysiske arrangementer i Oslo og flere steder i landet. Følg, se og hør årets arrangementer gjennom LAGs kanaler på Facebook, Twitter og YouTube.
Foto: Mario Roberto Durán Ortiz, hentet fra https://commons.wikimedia.org/wiki/File:BID_DCA_07_2018_9881.jpg

Foto: Mario Roberto Durán Ortiz, hentet fra https://commons.wikimedia.org/wiki/File:BID_DCA_07_2018_9881.jpg

Mot et kontroversielt valg?

27. juli åpnet den interamerikanske utviklingsbanken (IDB) for forslag til kandidater for presidentskapet. Tradisjonelt har presidenten i den interamerikanske utviklingsbanken blitt fylt av en latin-amerikaner, og USA har hatt visepresidenten.
Foto: Lisa Martinsen

Foto: Lisa Martinsen

Endelig blir det folkeavstemning i Chile

Etter avgjørelsen angående folkeavstemning om ny grunnlov ble tatt i november i fjor, har korona-pandemien vært en bremsende faktor for gjennomføringsgraden av avstemningen gjennom våren. Forrige uke ble det endelig bestemt at folkeavstemningen skal finne sted 25. oktober.

Bolivia: et demokrati med pustevansker

Rettsforfølgelse, nasjonalstreik, Covid-19, og nok en utsettelse av presidentvalget.
Foto: Chuttersnap på Unsplash

Foto: Chuttersnap på Unsplash

EFTA-Mercosur-avtalen, fortsatt ingen tegn til åpenhet

Ett år etter at Bolsonaro røpet nyheten om et ferdig signert utkast til frihandelsavtale mellom Norge og Brasil, vet fortsatt ikke opposisjonen, bøndene, urfolk eller andre berørte, hva avtalen kommer til å innebære.