Følg oss på:
Filterer etter:

Dobbel jubel i ALBA land

Det er feiring både i Venezuela og Ecuador. Hugo Chávez kom hjem fra Cuba i går, og Rafael Correa vant en brakseier i presidentvalget i Ecuador søndag.

Norge forhandler med drapsmenn

Regjeringa planlegg frihandelsavtale med det verste landet i verda for fagorganiserte - Colombia. Les Ommund Stokka frå Industri Energi sin kronikk trykt i Klassekampen.

Kampanje for Kuy

Zapatistene i Mexico fordømmer den meksikanske staten og politiet for voldsutøvelse overfor motdemonstranter da Enrique Peña Nieto ble innsatt som president.

Den gode norske investering

Norge har et ansvar for å støtte fredelige demonstranter som står opp for sine rettigheter, ikke investere i det motsatte, skriver Ane Evenstad i en kronikk i Dagsavisen.

Guatemala krever rettferdighet

I Guatemala gir to pågående prosesser håp til tusener av familiene til personene som ble bortført, torturert og drept av militæret under krigen som herjet landet i over 36 år.

Pensjonsfondet ut av GoldCorp

Den norske pensjonen sikres gjennom at andre blir påført lidelser og død gjennom investeringer i gruveselskapet GoldCorp. Skriv under for å kreve at pensjonsfondet trekker seg ut!

Venezuela: Utsatt edsavleggelse

Venezuelas høyesterett har vedtatt å utsette edsavleggelsen til presidenten på grunn av sykdom i dag. Det er foreløpig ikke satt ny dato.

Presidentinnsettelse i Venezuela

Chavez har på nytt blitt operert for kreft i Habana og opposisjonen trugar med nyval dersom den populære presidenten ikkje fullfører insettelsesseremonien.

Brasils hvite vannkraftelefant

Mer enn 20.000 mennesker må tvangsflyttes for å gi plass til megadammen Belo Monte i Brasil. Er Brasil i ferd med å velge vekst framfor miljø? spør Anette Tjomsland i Verdensmagasinet X.