Det har blitt hevdet at nyliberalismen i Latin-Amerika døde under toppmøtet til Organisasjonen av amerikanske stater (OAS) i oktober 2005, da frihandelsavtalen FTAA ble stemt ned. Hvordan kategoriserer vi da de nye høyreorienterte regjeringene som nå styrer i Brasil, Argentina, Paraguay og Peru?
For å kunne forstå og diskutere en så kompleks situasjon som den som utspiller seg i Venezuela i dag, er det avgjørende med bred og nyansert informasjon.
Debatten om venezuelansk og latinamerikansk politikk i Noreg har vore mangelfull. Som aktivist er det mi oppgåve å gjere noko med det, skriv LAGs Peder Østebø i Minerva.
I ettertid av innslaget om Venezuela på NRK Urix har LAG fått fleire spørsmål om LAGs standpunkt. Her er ei utgreiing av det som vi gjerne skulle ha sagt på Urix, men ikkje fekk tid til.
"Å forkaste den udemokratiske opposisjonen, økonomiske krigføringen og USAs innblanding som «konspirasjonsteorier» både underkjenner dokumenterte fakta og at disse faktorene også er en del av forklaringen. Det vitner i beste fall om en snever analyse og vil ikke bidra til økt forståelse av situasjonen i Venezuela." Marianne Gulli fra LAGs arbeidsutvalg har skrevet om Venezuela og kildekritikk i Minerva.
NRKs Arnt Stefansen har laget en viktig reportasje om en av de store utfordringene på det latinamerikanske kontinentet ved inngangen til 2017: Arbeidsledighet og økonomiske problemer.
Innslaget er fra Brasil, Venezuela og Argentina.