Latin-Amerikagruppene i Oslo og Bergen ønsker å informere det internasjonale samfunnet, politiske partier, organisasjoner som beskytter menneskerettigheter, om at det foregår et forsøk på statskupp av Evo Morales` regjering i Bolivia
Dagene etter presidentvalget i Bolivia har vært preget av usikkerhet om resultatet, demonstrasjoner og uro i gatene. Nå har FN, den bolivianske regjeringen og organisasjonen for amerikanske stater (OAS), opprettet en revisjonskomité som skal felle dommen og avsi det siste ordet om valgresultatet i landet.
Tirsdag 29.oktober sendte LAG, sammen med over 300 colombianske og internasjonale organisasjoner, en appell til President Duque om å fornye avtalen med FNs høykommissær for menneskerettigheter. Avtalen utløper 31. oktober. Idag 30.oktober er nytt mandat oppnådd.
Det er unntakstilstand i Chile: Igjen er det innført portforbud og militære patruljerer i gatene, som i 1973. Det nasjonale menneskerettighetsinstituttet melder om minst 18 drepte , systematisk seksuell vold, tusenvis av skadde og arresterte og at Santiagos hoved-metrostasjon blir brukt som torturkammer - 29 år etter at Pinochets grufulle diktatur tok slutt.
Med årets Latin-Amerikauka ønsker vi å se nærmere på de siste 20 årene i regionen, en tidsperiode med progressive regjeringer og nye politiske fenomener. Vi vil også se på USAs og andre stormakters politiske interesser i regionen, høyresidens comeback og de nye konfliktene som dette skaper i dag. Alt sett fra et kritisk perspektiv. Velkommen!