Følg oss på:
Filterer etter:

Alternative medier i Latin-Amerika

Mediekanaler i Latin Amerika har tradisjonelt vært samlet på få og mektige hender. Politikere og handelsmenn har dominert hva den jevne latinamerikaner får av informasjon. Som reaksjon på dette har det vokst frem en sterk bevegelse av frie medier for å gi et bredere og mer nyansert bilde på verden. På vårt brigadeopphold har vi møtt flere av disse uavhengige røstene.

Ingen avtale med Honduras

Norge har gjennom EFTA forsøkt å forhandle en frihandelsavtale med Mellom-Amerika. I dag er avtalen konkludert mellom EFTA, Panama og Costa Rica.

Avbrutt rettsoppgjør etter folkemord

Tidligere president og general Rios Montt er tiltalt for folkemord i Guatemala. Rettssaken som har pågått de siste ukene ble i går utsatt på ubestemt tid.

Debatt om Guatemala

Ane Evenstad i kvinneutvalget i LAG utløste debatt med sitt innlegg om norske investeringer i Guatemala i Dagsavisen 4. februar. FIVAS har oppsummert debatten her.

Den gode norske investering

Norge har et ansvar for å støtte fredelige demonstranter som står opp for sine rettigheter, ikke investere i det motsatte, skriver Ane Evenstad i en kronikk i Dagsavisen.

Guatemala krever rettferdighet

I Guatemala gir to pågående prosesser håp til tusener av familiene til personene som ble bortført, torturert og drept av militæret under krigen som herjet landet i over 36 år.

Pensjonsfondet ut av GoldCorp

Den norske pensjonen sikres gjennom at andre blir påført lidelser og død gjennom investeringer i gruveselskapet GoldCorp. Skriv under for å kreve at pensjonsfondet trekker seg ut!