Følg oss på:
Filterer etter:

Mapuchekrav møtes med politi

Konfl ikten om land i Mapuche-regionen skjerpes. – Regjeringen tar oss ikke på alvor, sier urfolkslederen Víctor Ancalaf Llaupe som var gjest under årets Latin-Amerikauke.

Undertrykking av Mapucheindianarar

Overgrepa mot Mapucheindianarar fortset. Jaime Facundo Mendoza Collio vart drept av ein politimann då han demonstrerte for at urfolksgruppa skulle få tilbake land som var urettsmessig tatt. Les internasjonal pressemelding her.

SN Powers i Mapucheterreng

- Prosjektene var kontroversielle før det første spataket ble satt i jorda, skriver professor på HiO Anders Breidlid i sin kommentar om norsk vasskraftsutbygging i Chile.

Bøtelagt for å sparke gravid

Oppdrettsgiganten Cermaq, som er deleid av den norske staten, er bøtelagt av chilenske myndigheter etter at en gravid fabrikkarbeider mistet jobben.

Abort - hett valgtema

Chile er et av få land i verden hvor abort er helt ulovlig. Temaet ser ut til å bli hett i forbindelse med presidentvalget i desember.

Dødsfall ved Fredriksen-anlegg

To arbeidere ved John Fredriksens oppdrettsselskap Marine Harvest døde nylig i en arbeidsulykke.

Antiterrorlov mot mapucheaktivist

- De braste inn og retta våpnene mot oss. De rev han i håret, la han i gulvet og banka han opp. Sånn beskriver Ida Huenulef arrestasjonen av sønnen Miguel.