Følg oss på:
Filterer etter:

Alt er ikkje menneskerettar

Er det naivitet som gjer at så mange i Noreg støttar opp om ein rik venezuelanar sin ideologiske kamp? spør Tore I. Støve og Nina Skranefjell på Radikal Portal

Udemokratiske gjestar på OFF

Oslo Freedom Forum (OFF) fortsett å bruke menneskerettar til å fordekke ein ideologisk agenda for Latin-Amerika. I år igjen.

Historisk dom for folkemord

Guatemala: Fredag 10. mai ble eksgeneral Jose Efrain Rios Montt dømt til 80 års fengsel for å ha gjennomført folkemord mot maya-ixil-folket i 1982 og 1983.

LO i solidaritet med Colombia

Den viktigste institusjonen i norsk fagbevegelse - LO Kongressen er på trappene. Colombiansk fagbevegelse besøker Kongressen og forhåpentligvis vil Kongressen komme med en sterk solidaritetserklæring til colombianske kamerater.

Velferdsvekst og fordeling i Ecuador

Ecuador er eit av landa i Latin-Amerika som har klara velferdsvekst i internasjonale krisetider. Arbeidsledigheten er no nede i 4 prosent og ulikheten redusert betrakteleg.

Demokrati over investorstyre

Latinamerikanske land går saman mot internasjonale investorar. Som alternativ til den forhatte ICSID skal det opprettas ein latinamerikansk domstol for tvistar.

Stortingsmelding om fordeling

Stortinget startet i dag sin behandling av stortingsmelding 25 om rettferdig fordeling i utviklingspolitikken. LAG har kommet med muntlig og skriftlig høringsinnspill.

Coloradopartiet tilbake i Paraguay

Horacio Cartes fra Colorado-partiet vant det første presidentvalget etter kuppet i 2012 i Paraguay denne uka.

God gammeldags imperialisme

USA anerkjente Venezuelas militærkuppregime i 2002. Men nå nekter Washington å anerkjenne Maduro etter et valg som er godkjent av alle observatører