Følg oss på:
Filterer etter:

Fotograf og journalist fra Subversiones er trua på livet

Systematisk kontroll og trusler møter de som daglig jobber med å rapportere om undertrykkelsen i Mexico.

Protester i Mexico foran søndagens valg

Motstanden mot søndagens forestående lokalvalg i Mexico er stor. I flere byer brennes propagandaen til samtlige politiske partier. – Å stemme, slik situasjonen i landet er nå, vil være det samme som å legitimere korrupte politikere argumenterer demonstrantene.

Internt fordrevne i Latin-Amerika

Over 38 millioner mennesker er på flukt i eget land på grunn av konflikt eller vold. Langvarig konflikt bidrar i stor grad til det høye tallet, og Colombia er et klart eksempel på dette med over 6 millioner internt fordrevne.

Delegasjonen fra Ayotzinapa er her!

Norge er først stopp for "EuroCaravana43".

Opprop: Rettferdighet for Ayotzinapa

16.-18. april er en delegasjon fra Mexico bestående av to av foreldra til de 43 bortførte studentene, en medstudent fra lærerskolen i Ayotzinapa, og en meksikansk menneskerettighetsaktivist på besøk til Oslo.

Narkostaten ingen rører

Et halvt år etter studentforsvinningen i Mexico har saken blitt et symbol på den mexicanske narkostaten og regjeringens undertrykkelse. Børge Brende må våkne og støtte grasrotas krav om rettferdighet.

Ayotzinapa

Uttalelse fra Landsmøtet 2015

EKKO

Onsdag 4. februar snakket Ingrid Fadnes om studentforsvinningen i Mexico og situasjonen i landet. 20 minutter ble fylt med sterke historier og viktige budskap. Kampen i Mexico er ikke over, selv om saken er erklært avsluttet av myndighetene

#Ayotzinapa

Ayotzinapa er historien om 43 savnede og seks drepte studenter. Det er historien om 99 arresterte, inkludert en ordfører og hans kone. Det er historien om en mexicansk regjering, som i et desperat forsøk på å skrinlegge en sak med stor internasjonal oppmerksomhet, tyr til svake forklaringer og få bevis. Ayotzinapa er saken som kan endre kurs i Mexico.