Norge: driver vi med etikk eller butikk? Norske investeringer i Latin-Amerika bryter med urfolks- miljø- og menneskerettigheter. Signér oppropet vårt, les om sakene eller se hele den folkelige domstolen her!
Les mer
Norges befolkning tjener store penger på en næring som fører til tørke, avskoging og tvangsflytting av urfolk og bønder. Vi mener at våre goder ikke skal gå på bekostning av andres liv og miljø. Vi krever at oljefondet trekker ut alle investeringer i eukalyptusselskapene Fibria og Suzano, samt Veracel gjennom Stora Enso.
Les mer
Norge knytter stadig sterke bånd til Latin-Amerika både næringsmessig og politisk. LAG er opptatt av at norske aktører ikke begrenser landenes politiske handlingsrom.
Les mer
Latin-Amerikas tid som USAs bakgård er over, men det er fortsatt sterke krefter som motarbeider demokratisk endring. Kuppforsøk, økt politivold og kriminalisering av sosiale bevegelser og amerikansk intervensjonspolitikk er et hinder for alternativ utvikling i regionen.
Les mer
Det tydeligste båndet mellom norsk og latinamerikansk landbruk er soyaindustrien. LAGs arbeid for å sette norsk import av brasiliansk soya på dagsordenen resulterte i jordaksjon og felleserklæring der orges Bondelag var blant organisasjonen som stilte seg bak kravene «lokalt familielandbruk framfor internasjonalt industrilandbruk» og «lokal mat på lokale ressurser i Norge og Brasil»
Les mer
I forkant av og under fotball-VM i Brasil 2014 var det massive demonstrasjoner. Med prosjektet Brassespark med bismak ønsket LAG å ta deg med bak fotballfesten, og hjelpe deg til å forstå mer av det som skjer i Brasil.
Les mer
Forhandlingane i WTO står still og i mellomtida har det blomstra opp med bilaterale og regionale frihandelsavtaler og investeringsavtaler. Noreg forhandlar fram slike avtaler gjennom EFTA. Slike avtaler vert problematiske når dei gjeres med land som bryt menneskerettane eller når avtalane får konsekvensar for folket. Det har LAG forsøkt å motarbeide.
Les mer
Meininga med bilaterale investeringsavtaler (BIT) er å verne selskap frå urimelige inngrep i landa der dei investerer, men det vert stadig oftare nytta av storselskap til å saksøke land som skapar politikk gjennom heilt vanlege reguleringar. Saman med fleire andre organisasjonar arbeidde LAG med å få Norge til å seie nei til BIT.
Les mer
Den latinamerikanske våren fikk langt mindre oppmerksomhet enn den fortjente i Norge. LAGs kampanje hadde som mål å snu på fremstillingen av Latin-Amerika som en region av bananrepublikker.
Les mer
Ecuadorianske myndigheter lanserte i 2007 ideen om å la oljen ligge i nasjonalparken Yasuní. Målet var at verdenssamfunnet skulle kompensere for oljeinntektene, og at pengene skulle brukes til å utvikle velferdstilbud og regnskogbevaring. Gjennom LAGs kampanje ønsket vi å fortelle daværende miljø- og utviklingsminister Erik Solheim at vi ville være med å betale.
Les mer