Kvinners håp og fred.

Guatemala var et militærdiktatur fra 1954, en av diktatorene var norskættede Kjell Laugerud. Maya-urbefolkningen var særlig utsatt gjennom utallige massakre utført av hæren. Guatemala ble et land med mange enker og farløse barn. I 1988 stiftet mayaenkene organisasjonen CONAVIGUA.

De snakket hovedsakelig ulike mayaspråk og få kunne lese og skrive, men det ble starten på en massiv politisk mobilisering fra grasrota som aldri tidligere var sett i landets nyere historie. CONAVIGUA er en livskraftig organisasjon som gjennom målrettet arbeid har hatt en tydelig stemme i Guatemalas politiske liv og blitt internasjonalt anerkjent. I denne boken forteller CONAVIGUA sin egen historie, om sin kamp for rettferdighet, rikt illustrert med fotografier.

Pris 300,- med porto

VIPPS 740839

CONAVIGUA
CONAVIGUA, Den nasjonale koordineringen av enker i Guatemala, har siden 1980-tallet vært en av de ledende drivkreftene i urfolks- og fredsbevegelsen i landet. Organisasjonen kjemper for likestilling, respekt for menneskerettigheter og driver aktivt arbeid for gjenopprettelsen av Guatemalas historiske minne.
Land