Den røde jord - Vårbrigadens andre reisebrev

Denne våren har 7 unge norske aktivister opphold seg i Brasil og jobbet sammen med Latin-Amerikas største sosiale bevegelse, De jordløses bevegelse (MST).

Under finner du deres andre reisebrev fra den brasilianske grasrota. Les om jordokkupasjon, kontroversielle lovforslag, hvordan norsk mat og brasiliansk urfolkskamp henger sammen, og hvordan brigaden opplevde Bolivia, 10 år etter at Evo Morales og venstrebevegelsen MAS inntok regjeringskontorene i La Paz.

Hvert år sender Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG) to solidaritetsbrigader til et land i Latin-Amerika. Vårbrigaden for 2015, som har tatt navnet "Brigada 22 de Julho", har oppholdt seg i Brasil siden begynnelsen av februar, og er nå i ferd med å avslutte oppholdet. Utover høsten kommer de til å jobbe med informasjonsarbeid i Norge. Følg Brigadene på Facebook for jevnlige oppdateringer!