3. reisebrev fra Brasilbrigaden høsten 2014

Høstbrigadens siste reisebrev beretter fra delstaten Maranhão, om gruvedrift, multinasjonale selskapers makt og ødeleggelser av lokalsamfunn i den ellers frodige regionen.

Gled deg til god lesning i dette 3. reisebrevet fra høstbrigaden i Brasil, under tilttelen "Jerngrepet"

Høstbrigadens siste reisebrev beretter fra delstaten Maranhão, om gruvedrift, multinasjonale selskapers makt og ødeleggelser av lokalsamfunn i den ellers frodige regionen. Vi har fulgt gruveselskapet Vales togtransport og dens konsekvenser, vært vitne til konflikter mellom MST og store jordeiere og sett hvordan bosetninger påvirkes av monokulturer av eukalyptus. Selv om kampen er hard, fortsetter MSTs kamp også i Maranhão. På samtlige steder vi har besøkt i løpet av reisen, jobber MSTs aktivister kontinuerlig for en mer rettferdig verden gjennom overføring av makta som i dag ligger hos stat og kapital til grasrota. God lesning!

Land