Politiske uttalelser
Her finner du politiske uttalelser vedtatt av LAGs allmøter.

Brasil i flammer (Allmøte sep. 2020)

Omfattende branner fortsetter å avskoge Brasil. Brannene i Amazonas i fjor utgjorde en enorm miljøkatastrofe i en regnskog som allerede er truet av intensivert avskoging. I år har verdens største våtmarksområder, Pantanal, blitt åsted for en global miljøkatastrofe. Tolv prosent av området var svidd av før utgangen av august. Samtidig melder Greenpeace at det for øvrig i Amazonas er registrert 86 prosent flere branner enn i september 2019.

I solidaritet med Guaraní og Kaiowá i Mato Grosso do Sul i Brasil

Latin-Amerikagruppene i Norge er bekymret for situasjonen til Guarani- og Kaiowa-urfolket i Mato Grosso do Sul i Brasil og deres kamp for å returnere tilbake til sine tradisjonelle områder. Vi mener folkemord er et korrekt uttrykk for hva som skjer i området.

Trekk tilbake sanksjonene mot Venezuela!

Latin-Amerikagruppenes Landsmøte fordømmer på det sterkeste den internasjonal kampanje for ulovlige regimeskift i Venezuela og slutter seg til den internasjonale kampanjen mot sanksjonene.

NEI til benådning og straffefrihet, solidaritet med det peruanske folk!

Latin-Amerikagruppene i Norge fordømmer den humanitære benådning av tidligere president Alberto Fujimori. Benådningen ble innvilget av sittende president Pedro Pablo Kuczynski.

Kampen for demokrati i Mexico

1.juli er det presidentvalg i Mexico. ​LAG ser med stor bekymring på menneskerettighetssituasjonen i Mexico, som kan forverres med Loven for innenrikssikkerhet i forløpet til valget i juli.

Kynismes teater: Ett år etter Colombias president Santos fikk Nobels fredspris

​For ett år siden appellerte vi om nødvendigheten for å stoppe den urasjonelle voldsspiralen i Colombia, og arbeide for forsoning, demokrati og fred. Dette fortsetter vi med