Nyhetsarkiv
Filterer etter:
Emne

Desperasjon i Port au Prince

Gjenger med jungelkniver har brakt mer frykt til gatene i Port-au-Prince der hundretusener av overlevende etter jordskjelvet fortsatt ikke har sett mye til den internasjonale hjelpen.

Kuppregimet trekkjer seg frå ALBA

Kuppregimet har no trekt Honduras ut av ALBA. Honduras vart medlem av ALBA i mars 2008 og har mottatt finansiell bistand og betydelege mengder venezulansk olje.

USA tar over for FN

USA sender 10.000 soldater til Haiti. Det kan utløse sinte reaksjoner i deler av befolkningen.

Økonomisk og fysisk ruin

Hardhent nyliberalisering har gjort Haitis situasjon i møte med naturkatastrofer enda verre, og det trengs mer enn nødhjelp for å få landet på fote.

Hjelp Haiti: slett gjelda

Tragedien som no utspelar seg på Haiti kan delvis skuldast manglande utviklingstiltak. Store delar av befolkninga i hovudstaden som budde i slum, migrerte til byen då livsgrunnlaget deira som bønder vart øydelagt med strukturtilpasningsprogram diktert av IMF og Verdensbanken. Signer opprop og krev gjeldsslette for Haiti.

President fri for mordanklage

Den politiske krisen i Guatemala har tatt en overraskende vending, etter at FNs kommisjon mot straffefrihet meddelte at advokat Rosenberg planla mordet på seg selv.

Hva skjedde med Zapatistene?

I 1994 gjorde zapatistene i Chiapas i Mexico opprør for «demokrati, frihet og rettferdighet». Hvor står zapatistenes kamp femten år senere?

Kampen fortsetter i Honduras

Mens en ny president gjør seg klar til å overta i Honduras etter kuppregimets omstridte valg, varsler demokratiaktivistene fortsatt kamp.

Kvinner dominerar uformell sektor

Fattigdomen har eit klart kvinneleg andlete i Peru. 60 prosent av den kvinnelege arbeidsstyrken arbeider no i uformell sektor.