Tips: Latin-amerikansk film på Film fra Sør – digitalt program

Igjen er det duket for Film fra Sør-festivalen som Latin-Amerikagruppene i Norge har en lang tradisjon for å samarbeide med, og setter filmer fra Latin-Amerika inn i en historisk og politisk kontekst. På programmet, som i år er heldigitalt, finner du hele 24 filmer fra og om Latin-Amerika. Blant disse er en god blanding mellom sjangrene skrekk, drama, dokumentarfilm, og kunstfilm. Noe for enhver, med andre ord.

Film fra Sør har i år en egen programseksjon tilegnet Mexico, som Latin-Amerikagruppene i Norge har bidratt med tips og innspill til. På Mexico-programmets syv filmer finner du blant annet samarbeidsvisning med LAG av filmen Identifying Features (Fernanda Valadez, 2019), om migrasjon og forsvinninger i Mexico og med introduksjon av doktorgradsstipendiat på Columbia univeristy, Marina Alamo Bryan, som skriver sin doktorgrad om forsvinninger i Mexico. I denne programseksjonen finner du også den prisbelønnede dokumentaren Vivos (Ai Weiwei, 2020) om Ayotzinapasaken, studentforsvinningene fra den meksikanske delstaten Guerrero i 2014. Visningen har introduksjon av LAG-venner Susanne Normann (stipendiat ved Senter for utvikling og miljø, UiO) og John Gibler (journalist og forfatter i Mexico), i samarbeid med forlaget Camino.

Se hele Mexico-programmet her:
Mexico: https://www.filmfrasor.no/no/program

Foto: Ai Weiwei

Vivos Foto: Ai Weiwei

Foto: Fernanda Valadez

Identifying Features Foto: Fernanda Valadez

I tillegg anbefaler vi sterkt debutdokumentaren MATA (Fadnes/Nacimiento 2020), som har sin premiere på Film fra Sør. Den handler om de sosiale og miljømessige følgene av eukalyptus-plantasjene i Brasil, som det norske oljefondet har betydelige investeringer i. LAG har bidratt økonomisk til produksjon av denne filmen, og brigadene som har reist til Bahia Brasil har arbeidet med tematikken og skikkelsene du møter i dokumentaren. Visningen introduseres av en samtale mellom filmskaper og LAG-venn Ingrid Fadnes, og Pauliina Feodoroff.

Foto: Ingrid Fadnes/Fábio Nascimento

Mata Foto: Ingrid Fadnes/Fábio Nascimento

Alle filmene på programmet kan strømmes fra festivalens digitale er tilgjengelige plattform fra 26. november til 6.- desember. Hver film du kjøper billett til er tilgjengelig for deg i 48 timer. Les mer om digital festival her.

Land