Trussel om ny utkastelse i Brasil

Familiene i okkupasjonsleiren «Quilombo Campo Grande» i Campo do Meio, sør i delstaten Minas Gerais, trues med å bli kastet ut fra sine hjem. Militærpolitiet omringer området hvor familiene bor, etter befaling fra guvernør Romeu Zema, rapporterer LAGs samarbeidspartner, De jordløses bevegelse (MST).

Militærpolitiet truer nå med å rive ned husene og ødelegge jordene til familiene som bor i okkupasjonsleiren. I over 20 år har det blitt produsert mat og kaffe i området, blant annet den kjente Guaií-kaffen, og familiene risikerer nå å miste alt. Brasil er et av landene i Latin-Amerika som er verst rammet av Covid-19, og gjør familiene som trues med utkastelse, ekstra sårbare.  

Trusselen om utkastelse er bare en av flere som har kommet de siste månedene, hvor LAG tidligere i sommer skrev om bosetningen «Luiz Beltrame de Castro», som også trues med å bli kastet ut av sine egne hjem.

LAG og MST ønsker å spre informasjon om og sette press på de ansvarlige for utkastelsen. Ønsker du å bidra?

Del dette innlegget i dine sosiale medie-kanaler med hashtaggene #ZemaCovarde og #SalveQuilombo eller send en mail til guvernør Romeu Zema på spansk, portugisisk eller engelsk på segov@governo.mg.gov.br, med krav om å stoppe utkastelsen av familiene.


Oppdatering 17.08: i løpet av helgen fjernet militærpolitiet 14 familier fra området mot deres vilje. Høyesterett bestemte i mai at tilbakeføringen av okkuperte landområder skulle settes på pause under pandemien - denne utkastelsen av familiene går i mot dette. Den lokale skolen, avlinger og flere hus ble ødelagt i utkastelsesprosessen. 

Foto: MST
Foto: MST
Foto: MST
Land