Følg oss på:
Filterer etter:

Dilma Rousseff vant valget i Brasil

Les Mark Weisbrot sin analyse av valgkampen og den kommende presidenten i dagens The Guardian.

Muligheter med Rousseff?

Mostanden mot høyrekandidaten Serra får Brasils sosiale organisasjoner til å samle seg bak Delma Roussef. Også MST uttrykker støtte.

Videre til andre omgang

Valget i Brasil ble svært jevnt. Dilma Rousseff må møte Josè Serra i andre valgomgang 31. oktober. Marina da Silva fra Miljøpartiet var den store valgvinneren.

- Reddet fra slaveforhold

Anslag tilsier at 40.000 mennesker jobber under slavelignende forhold i Brasil. Utryddelse av slikt arbeid er en høy prioritet i Lulas regjering.

Biobråk

Brasil vil utvide produksjonen av biobrennstoff og oppmuntrer småbønder til å forsøke nye råstoffer. Kritikere mener det er lite gjennomtenkt.

Urfolk nykoloniseres

Amazonas blir kolonisert med hard hånd av ulike statsmakter. Særlig ille er rapportene fra den brasilianske delen.

Giske sikter på Brasil

Trond Giske legger en milliard dollar på bordet til støtte for norske selskaper i Brasil. Samtidig inviterer han næringen til å bli med å meisle ut en egen Brasil-strategi.

Hydros rolle i Brasil

Hydros oppkjøp av aksjer i Brasiliansk gruvedrift er problematisk og innebærer økt ansvar for miljø og urfolk sier professor ved Høgskolen i Oslo.

Våpenhandel Norge-Brasil

Norge og Brasil ønsker å øke handelen av våpen og forsvarsmateriell og vil derfor inngå en sikkerhetsavtale som legger til rette for økt kontakt.