Følg oss på:
Filterer etter:

Trøbbel med eksport av quinoa

Den internasjonale interessen for quinoa har sin pris for lokalbefolkningen, som nå må betale mer for maten.

Unntakstilstand i Peru

President Ollanta Humala har erklært en 60-dagers unntakstilstand i den nordligste regionen av Peru etter flere voldelige demonstrasjoner mot et omstridt gull- og kobbergruveprosjekt. Befolkningen i området frykter at gruvedriften skal ødlegge vannforsyningen deres.

Omega 3 ødelegger i Peru

Når nordmenn spiser omega 3 for helsas skyld, bidrar vi til store miljøødeleggelser i Peru. Peru er verdens største produsent av fiskeolje, og konsekvensene av industrien er enorme.

Venstre om i Peru

Ollanta Humalas valgseier i Peru styrkerden latinamerikanske venstrebølgen. Humala har lovt pensjonsreform og beskatning av gruveindustrien.

Peru: Humala vant presidentvalget

Ollanta Humala vant i går presidentvalget i Peru på løfter om omfordeling og økt nasjonal kontroll over ressurser og industri.

Humala vant, igjen

Venstre-nasjonalisten Ollanta Humala har vunnet over Keiko Fujimori i Perus første runde i presidentvalget. Han vant denne runden også i 2006 men tapte til sist.

Frihandelsavtale med Peru

Gjennom EFTA har Norge nå underskrevet en frihandelsavtale med Peru.

Paprikakrigen fortsetter

Konflikten mellom peruanske småbønder og det norsk-registrerte jordbruksselskapet Camposol er langt fra over. I forrige uke brøt det ut nye sammenstøt.

Modernisering og Pacha Mama

Politisk bruk av kulturell identitet er et tveegget sverd, uansett om det er diskriminerte grupper, fordrevne folkeslag eller undertrykte befolkningsgrupper som gjør det.