Endelig i Brasil...

Tirsdag 20. august ankom vi flyplassen i byen Recife i delstaten Pernambuco i det nordøstlige Brasil for å lære av og jobbe med "De jordløses bevegelse" (MST). Gruppen vår teller 11 unge mennesker og består av studenter, jobbsøkere og butikkansatte fra Nord-Norge, Trøndelag, Bergen og Østlandet.

image.php?id=1892

 

 

 

 

 

 

 

Språkundervisning i vintervarme
I begynnelsen av september reiser vi til tørre nordøstlige innlandet som kalles "sertão" for å tilbringe de neste månedene i fire ulike MST-bosetninger. Inntil da har vi nærmere tre uker med språkundervisning og politiske møter her ved atlanterhavskysten. Til nå har vi brukt mest tid på å snu døgnrytmen og forsøkt å takle "vinteren" her i Brasil; de siste dagene har ikke kvikksølvet på gradestokken krøpet høyere opp enn til 30...

Capoeira i slummen
Det skorter ikke på opplevelser heller, en av de ansatte på herberget der vi bor har gått kraftig inn for å få oss hekta på capoeira, og har i stor grad lyktes med det. Vi har vært på en trening, og fikk også være med til søppelfyllinga utenfor Recife for å få gatebarna til å begynne med denne fantastiske kampdansen. Nordboerne fikk også prøve seg, se for deg en brasilianer på ski for første gang for å skjønne hvordan det gikk.

Følg med på hjemmesiden
Lørdag hadde vi også vårt første møte med MST i den eldste bydelen i Recife -- Olinda. For å lese mer om dette besøket, nærmere presentasjoner av brigaden og andre interessante opplevelser vi har her nede, følg jevnlig med på hjemmesiden. Vi lover spennende oppdateringer nesten hver uke!

Land