BOLIVIA: Uttalelse fra Latin-Amerikagruppene i Norges lokallag

Latin-Amerikagruppene i Oslo og Bergen ønsker å informere det internasjonale samfunnet, politiske partier, organisasjoner som beskytter menneskerettigheter, om at det foregår et forsøk på statskupp av Evo Morales` regjering i Bolivia

Etter et omstridte presidentvalget i Bolivia 20. oktober 2019, har regjeringsmotstanderne brukt rasisme, vold og ødeleggelse av statlige og private bygninger som middel for å destabilisere landet. På den måten legger opposisjonen, med Carlos Mesa i spissen, til rette for et statskupp.

Allerede før valget hadde opposisjonen bestemt seg for å ikke anerkjenne en mulig valgseier av Evo Morales. Nå nekter opposisjonen å godta en revisjon av valgresultatene, som Organisasjonen for amerikanske stater (OAS) vil gjennomføre. Vi ber det internasjonale samfunnet, politiske partier, menneskerettighetsorganisasjoner og andre om støtte for å stoppe angrepet mot den demokratiske prosessen i Bolivia, og å stoppe aggresjonen mot befolkningen i Bolivia. Vi ber også om deres støtte for at valgresultatet blir respektert, og at statskuppet mot presidenten Evo Morales og demokratiet i Bolivia stoppes!

Land