Stopp vold mot demonstranter i Honduras - Signer oppropet her!

Foto: Radio Progreso

Foto: Radio Progreso

For seks uker siden startet en omfattende folkelig mobilisering i Honduras, nå har dette eskalert til en nasjonalstreik. Politivolden er ekstrem, politi og militære skyter inn i massene av demonstranter. Situasjonen er svært alvorlig og verden må reagere. Skriv under på dette oppropet!

Siden president Manuel Zelaya ble avsatt av statskuppet i 2009, har Honduras gått gjennom en stadig dypere politisk krise. I løpet av disse årene har den folkelige motstanden økt betydelig. De uttrykker et ønske om å gjenopprette demokratiet i landet og et behov for å forsvare befolkningens økonomiske og sosiale rettigheter. Men undertrykkelse, politisk vold og autoritære tiltak har vært svaret fra den ulovlige regjeringen, styrt av Juan Orlando Hernandez. Spesielt intensivert er den politiske volden etter at han ble gjenvalgt som president i 2017, i strid med den honduranske grunnloven. 

«Politivolden er ekstrem. Det fremgår av filmer der politi og militære løper gatelangs og skyter inn i massene av demonstranter. Ifølge uoffisielle kilder er rundt 10 personer drept så langt» rapporterer Frøya Torvik og Marianne Gulli, koordinatorer for LAGs brigade som befinner seg nå i Honduras. 

«The Honduran people are fighting for healthcare and public education for the people. They are fighting to stop bullets and jails from being the destiny of thousands of children, youth and adults who are in the streets right now, using their bodies and their voices to stop the neoliberal system that devastates the rivers, the mountains, the forests and the bodies of millions of people around the world» heter det i oppropet som er skrevet av Red Nacional de Defensoras de Honduras (Honduras' nasjonale nettverk for menneskerettighetsforkjempere). 

Situasjonen er svært alvorlig. Din signatur kan bidra til å stoppe volden mot demonstrantene i Honduras.

Signer oppropet her og del det på sosiale medier!

 

Sekretariat