Lappeteppe-bok

Solidaritetsteppet er et prosjekt som ønsker å vise fram Latin-Amerikagruppenes 40 år lange solidaritetshistorie. Verket består i realiteten av tre deler; et lappeteppe, en publikasjon og et lydspor med fortellinger. Lappeteppet består av «lapper», eller biter av tøy, stoff, klær, som har påtrykte eller broderte sitater, ord eller motiver. I 2020 bidro rundt 200 mennesker både herfra og Latin-Amerika med lapper med hver sin historie, og sammen har det nå blitt til et kollektivt verk.

Hver lapp forteller en egen historie, samtidig som de sammensydd avdekker en større kompleksitet bestående av mange lag med solidaritetshistorier fra, i og om Latin-Amerika. Katalogen som supplerer lappeteppet ønsker å fordype de sammensydde fortellingene ytterligere, akkompagnert av et lydspor med utvalgte stemmer og opptak av lyder som relateres til lappeteppet og fortellingene.

Hvis du ønsker at vi skal sende boken, så send kontaktinfo og adresse til prosjektmedarbeider@lagnorge.no. Bor du i Oslo, så kan vi avtale overlevering.

Les og hør solidaritetsteppet