Trabajadores Sociales

Johan og jeg, Andrea, er som nevnt tidligere utplassert i byen Yapacaní i samarbeid med organisasjonen Propuesta. Her har vi vært med på et kurs med lokale ungdommer.

Vi har vært med på et tre dagerskurs med organisasjonen Trabajadores Sociales (Sosiale arbeidere). Trabajadores Sociales består av ungdommer og unge voksne som er veldig aktive i samfunnet, og de har i løpet av de siste to årene gjennomført kampanjen "Yo sí puedo" ("Ja, jeg kan") som omfattet å arbeide mot analfabetisisme i hele Bolivia. Denne kampanjen var økonomiskstøttet av regjeringa. Nå er Bolivia så og si kvitt med analfabetisme, og kampanjen har forandret navn til "Yo, sí puedo seguir" ("Ja, jeg kan fortsette"), denne gangen skal Trabajadores Sociales holde møter, workshops og lignende for å innkludere alle i samfunnet, få flere engasjerte i forskjellige sosiale temaer.image.php?id=10098

I dette tre dagers kurset møtte Johan og jeg ungdom fra hele Santa Cruz-provinsen, noen nye medlemmer, andre ihuga aktivister. Vi var med mest for å lære bedre spansk, men skal si vi lærte en del andre ting også! Vi ble veldig innkluderte, sov på rom med deltakerne og mellom klassene lagde vi alle sammen mat, spilte fotball, snakka og hadde det fint. I løpet av kurset lærte vi om hvordan planlegge og holde gode møter, hvordan være gode lærere/ledere. Helt til slutten av kurset fikk vi alle delt ut et diplom, og det ble Johan og jeg glade for! Vi hadde ikke trodd vi kom til å få diplom, siden vi ikke kan spansk så godt, og kanskje ikke var like aktive i diskusjoner. Men vi hadde da vært med på alt, så det var fint å få et minne, og i tillegg masse nye, kjempeaktive og interessante venner! Og artig å få sett ordentlige aktive og engasjerte ungdommer i gang med det de er best i!

Andrea Fritsvold
Land