LAG har ny informasjons-og organisasjonsmedarbeider!

Året 2024 er godt i gang og nå har vi gleden av å presentere vårt nye tilskudd på kontoret. Hils på Lina Alvarez Reyes!

Tidligere Informasjons-og organisasjonsmedarbeider Silje Hvilsom Kvanvik går over til å være Prosjektleder for Solidaritetsbrigadene, og med det ønsker LAG velkommen til aktivisten Lina Alvarez Reyes som skal vikariere for Silje i en 60% stilling ut 2024.

Alvarez Reyes har vært LAG medlem og aktivist i flere år. Hun kommer fra Colombia og har tidligere jobbet hos SAIH som Koordinator for Operasjon Dagsverk 2023, som kommunikasjonsrådgiver hos Menneskerettighetsfondet i 2022 og er freelance journalist hos Radio Latin- Amerika hvor hun også var medprodusent av podkasten Voice Femina. Hennes erfaringer og nye perspektiv vil sikre at vi lykkes med aktivitetene LAG har for 2024- et år med høye ambisjoner og oppnåelige mål.

Lina under et av våre arrangement om abortkampen i Latin- Amerika gjort i samarbeid med Kvinnefronten i 2023. Foto: Ileana Alvarez

Bli litt bedre kjent med Lina og hennes rolle!

Hva gjør en informasjons- og organisasjonsmedarbeider?

Organisatorisk skal jeg blant annet bistå lokallagene, arbeidsgruppene og brigadeprosjektet med deres oppgaver, for eks. engasjere flere på tvers av landet. Jeg skal følge opp medlemmer, det brenner jeg skikkelig for. Jeg har også ansvaret for nettsiden og jeg skal støtte redaksjonen for Latin- Amerikatidsskriftet, sende ut nyhetsbrev og ha ansvar for våre sosiale medier. Stillingen er full av muligheter, ta gjerne kontakt hvis du er interessert i å bistå med noe i organisasjonen!

Hva gleder du deg mest til i år i din nye rolle?

Jeg ser en organisasjon i vekst med kontinuerlig høyt aktivitetsnivå. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med aktivistene og vår intern organisasjon! Ikke minst ser jeg frem til å sørge for at LAG fortsetter å være en synlig og viktig pådriver for Latin Amerikansk solidaritet både på nettsiden vår, på SoMe, i pressen og på lokalt nivå. Jeg gleder meg også til å holde foredrag og engasjere flere – gjett om jeg gleder meg til vår nasjonal kampanje som landsmøte skal velge i februar!

Viktigste sak/situasjon fra Latin Amerika du kommer til å følge tett i år?

Å sette grasrotbevegelsene og våre partnere i front av vår kamp her i Norge har alltid og vil alltid være det aller viktigste i mitt arbeid. Colombia er mitt hjemland, så der vil jeg følge tett med fredsavtalene. Kontinentet er i flammer og preget av uro som LAG fortsatt skal ta på alvor. På tvers av kontinentet vil jeg holde et øye med likestillingsspørsmål og urfolksrett, noen av mine hjertesaker.

Ønsker du å komme i kontakt med Lina eller noen av oss i sekretariatet? Klikk her.