Møt våre nye ansatte!

LAG har fått flere nye ansikter den siste tiden. Her får du servert fem raske «fakta» om våre nye ansatte. Ønsk dem velkommen!

Til sammen utgjør nå sekretariatet av fire drivende dyktige damer: Elise Øksnes Fjordbakk, Vilde S. Haugnes, Anna Nordahl Carlsen og Silje Hvilsom Kvanvik.

Vilde S. Haugsnes, ny daglig leder.

Vilde har lang og variert erfaring fra LAG. Hun har tidligere vært styreleder i LAG, vært på brigade i Brasil i 2014 og har flere år som aktivist i organisasjonen. Flere kjenner Vilde som prosjektmedarbeider i brigadeprosjektet, hvor hun jobbet inntil nylig. I tillegg har hun en master i internasjonale miljøstudier fra Ås.

Fem raske

 1. Hvilken bok leser du nå? Jeg holder på å lese en bok som jeg tror er bra. Den heter ”En beretning om blindhet” av José Saramago.
 2. Rom, tequila eller cachaça? cachaça
 3. Favorittland? Brasil!
 4. Viktigste sak/situasjon fra Latin Amerika du kommer til å følge tett i år? Valg i Colombia og Brasil
 5. Hva gleder du deg mest til med å jobbe i LAG? Gleder meg masse til å jobbe med kule aktivister, og ha mulighet til å opplyse norske beslutningstakere om situasjonen for grasrotbevegelser i Latin Amerika

Anna Nordahl Carlsen, ny prosjektmedarbeider i brigadeprosjektet

Anna er leder i Rethinking Economics og har bakgrunn fra Extinction Rebellion. Anna skal jobbe i LAG Brigade ut året, og skal i hovedsak jobbe med å planlegge for oppstarten av solidaritetsbrigadene våren 2023.

Fem raske

 1. Hvilken bok leser du nå? Jeg har akkurat startet på boken «Reinventing Organizations: A Guide to Creating Organizations Inspired by the Next Stage in Human Consciousness» av Fréderic Laloux, som handler om hvordan alternative prinsipper og praksiser kan bygge mer adaptive og sjelfulle organisasjoner.
 2. Rom, tequila eller cachaça? Hmmm.. Tequila!
 3. Favorittland? Vanskelig, men hvis jeg må velge så blir det nok Brasil - pga naturen, kulturen, menneskene og aaah musikken! Libanon står meg også nært. Som dere kanskje forstår, tenker jeg ikke på det politiske landskapet når jeg velger ut yndlingssteder.
 4. Viktigste sak/situasjon fra Latin Amerika du kommer til å følge tett i år? Valget i Brasil. Ele não!
 5. Hva gleder du deg mest til med å jobbe i LAG? Jeg ser fram til å samarbeide med engasjerte folk som på ulike vis jobber for en mer solidarisk fremtid for mennesker og planeten. Gleder meg også veldig til å bli kjent med noen av representantene i våre søsterorganisasjoner – fjes til fjes, til og med!

Silje Hvilsom Kvanvik, ny informasjons- og organisasjonsmedarbeider.

Silje har også lang erfaring som aktivist i LAG og Brigadeprosjektet. Hun har frem til nå vært styreleder i brigadestyret. Fra før Silje en mastergrad i samfunnsgeografi og har det siste jobbet med kommunikasjon og forskningsformidling.

Fem raske

 1. Hva leser du nå? Akkurat nå leser jeg familieleksikon av Nataila Ginsburg som er hennes selvbiografiske portrett av sin italienske familie og av det italienske samfunnet under fascismen og nazismen.
 2. Rom, tequila eller cachaça? Hvis jeg må si noe så blir det rom, hvis ikke øl
 3. Favorittland? Argentina og Nicaragua
 4. Viktigste sak/situasjon fra Latin Amerika du kommer til å følge tett i år? Valg i Brasil og Colombia og grunnlovsprosessen i Chile
 5. Hva gleder du deg mest til med å jobbe i LAG? Jeg gleder meg til å jobbe for en av de fineste organisasjonene jeg vet om og få nerde Latin Amerika og skape debatt sammen LAGs aktivister

Daglig leder Åsa Gulbrandsen Paasche går videre til Framtiden i våre hender som politisk rådgiver og Diego Marin Rios drar til Vestlandet for å drive et hostel ved Hardangerfjorden for sommeren! Vi takker begge for det gode arbeidet de har gjort for LAG.

Ønsker du å komme i kontakt med noen av oss? Klikk her.