Historisk seier for meksikanske kvinner!

Foto: CDM

Foto: CDM

Mexicos høyesterett avkriminaliserer abort i enstemmig kjennelse. Med denne beslutningen fjernes trusselen om fengsel til kvinner som frivillig bestemmer seg for å avbryte svangerskap.

«Fra nå av begynner en ny rute for frihet og respekt for alle kvinner i Mexico. Dette er en stor framgang i den historiske kampen for likestilling», sa Arturo Zaldívar, president i Mexicos høyesterett. Straffeloven i delstaten Coahuila ga inntil tre års fengsel for abort, og ble erklært grunnlovsstridig av Høyesterett i en kjennelse denne uken. Dette er et viktig steg i retning legalisering av abort for Mexcios kvinner.

«Dette er resultat av en kamp i mange, mange år», sier Verónica Cruz, leder av Las libres, en av de mange grasrotorganisasjonene som har kjempet for kvinners rettigheter i Mexico. Men kampen fortsetter sier Verónica, «nå må vi jobbe for å gjøre abort til en lovlig, gratis og offentlig helsetjeneste, og endre den sosiale negative oppfatningen mot kvinner som frivillig bestemmer seg for å avbryte svangerskapet sitt».

Les mer om saken.

Land