Litterær samtale med Camila Sosa Villada

Under årets Oslo Pride arrangerte LAG og Camino Forlag en litterær samtale med Camila Sossa Villada og Robin Leander Wullum. Samtalen kan du nå se her!

Camila Sosa Villada (hun/henne) er forfatter og skuespiller og en sentral aktør i formidlingen av transpersoners livsvilkår i Argentina og Latin-Amerika. Romanen Las Malas (Slemme Piker, Camino Forlag) har vunnet flere prestisjetunge litteraturpriser, og nå nylig den franske Grand Prix de l’Héroïne Madame Figaro-prisen 2021 for beste utenlandske roman. Boka tar for seg om livet til transpersoner som må selge sex for å overleve i parken Sarmiento i Cordoba, Argentina, bygger på Villadas egne erfaringer.

Robin Leander Wullum (de/dem) er nestleder i LAG, og som tidligere nestleder i Skeiv Ungdom bidro de med innspill til ansvarlig og nøyaktig oversettelse av skeiv slang og skjellsord.

Boka Slemme Piker kan bestilles her hos Camino Forlag. Se samtalen om Slemme Piker, skeiv organisering i Norge og Latin-Amerika, situasjonen for transpersoner i Argentina og mer under!