Bli med på LAGet!

LAG jobber for å spre informasjon om forholdene i Latin-Amerika og støtter de som jobber for en bedre framtid på kontinentet. I en tid hvor politikerne stadig forsøker å kutte Latin-Amerika blir LAGs arbeid bare viktigere.

Bevilgningene til Latin-Amerika har de siste åra blitt drastisk kutta i statsbudsjettet. Kuttene rammer sivilsamfunnet, menneskerettighetsarbeid, regionalt samarbeid, bistand og forskning. Ikke nok med det. Regjeringen legger i 2016 ned Norges ambassade i guatemala, den siste i Mellom-Amerika. Parallelt setter regjeringen inn nye støt for å styrke norske næringslivsinteresser i regionen. Søknaden om observatørstatus i Stillehavsalliansen er bare et eksempel på dette. Denne tendensen er ikke i favør sosiale bevegelser sin kamp for en bedre framtid.

Norsk media kan heller ikke skyte av formidabel dekningen av Latin-Amerika. Ingen norske medier har fast korrespondent i Latin-Amerika, og det er et stort informasjonshull. Dette hullet jobber LAG for å gjøre mindre. Som høstbrigaden i Brasil skriver i sitt første reisebrev: «Vi kan på ingen måte se alt. Allikevel er vi lang nærere grasrota i Brasil enn rikskrigkastningens korrespondent med kontorplass i Washington DC.»

Latin-Amerikagruppene i Norge har en unik mulighet til å innhente og spre informasjon fra grasrota i Latin-Amerika gjennom våre nettverk og samarbeidspartnere i regionen.  Vi kan være et talerør for latinamerikanske bevegelser i Norge og fremme deres sak i vårt arbeid. Vi kan fortelle om linken mellom Norge og Latin-Amerika, om demningskollaps i selskaper der norske investorer er medeiere og stille krav til norske aktører. 

Vi trenger flere medlemmer for å kunne fortsette dette arbeidet og for å få stødigere økonomiske bein å stå på!

Meld deg inn i LAG før jul og få litt ekstramateriell med på kjøpet!